Odaát van – címmel a vagy.hu internetes hírportálon jelentetett meg egy érdekes írást a BGK monogram tulajdonosa, amely írás a “Csekélyke 28 ezer forintba kerül egy órára a Pódiumterem. A Jobbiknak futja rá Debrecenben” – felütéssel indít. A Gyöngyösi Márton fémjelezte lakossági fórum okán szándékozik ekézni a Jobbikot, meg ami a keze ügyébe kerül “nemzeti” címszó alatt.

Bégéká barátunk jeles írásában azt is kifejti, hogy ő aztán nagyon jól ismeri a Jobbik debreceni irodáját, amit a nemzeti párt az MDF-től örökölt meg, és ott aztán rettentően sok helyiség van, meg még nagyok is, ahol simán lebonyolítható lett volna a Gyöngyösi-előadás, nem kellett volna bérelni semmit.

Nos, kedves Bégéká, bár a világegyetem tágul, a hajdani MDF-székház azonban nem. Tehát ha valaha tényleg jártál ott, akkor tudhatod, hogy nincs az a helyiség a Vásáry István utca 4. alatt, ahol a több száz érdeklődő elfért volna, akik mind Gyöngyösi Márton előadására voltak kíváncsiak. Elmesélem neked, kedves Bégéká, hogy néha az irodánk legnagyobb helyiségével is bajban vagyunk, amikor például megyei választmányi gyűlést kell tartani.

Aztán még olyanokat is írsz, kedves Bégéká, miszerint “bár talán annak az elképzelésnek, amit az odaköltözéskor megfogalmaztak (hogy \’kulturális rendezvényeket, így állandó kiállításokat, valamint időszaki tárlatokat, felolvasóesteket, előadásokat, családi programokat és filmvetítéseket\’ is rendeznek majd ott) talán nem sikerült maradéktalanul megfelelni.”

Melyik filmvetítésünkön, melyik előadásunkon voltál ott, kedves Bégéká? Vagy talán látatlanban ítélsz? Ez a helyzet?

Nem is ez a legnagyobb baj veled, kedves Bégéká, hanem az, hogy olyan embereket minősítesz, olyan embereket gúnyolsz, akiknek a szemébe nézve talán megváltozna az egész világlátásod. Ha egyszer például szemtől szemben állnál egy olyan gárdistával, aki az utolsó nyomorult kétszázasát adja bele a benzinpénzbe, csak azért, hogy egy harminc kilométerre lévő településen lakó magyarnak segíthessen, akinek ő meg a társai jelentik az utolsó reményt, hogy bárki is meghallja a jajkiáltását… mit tennél ebben a helyzetben, te Bégéká? Hazamennél a harmincegyessel? Vagy visszamennél a romkocsmába a tieid közé? Netán taxit hívnál, mert neked telik?

Te a sajátjaidból indulsz ki, Bégéká, és ha egyszer elmesélné neked valaki, hogy ezt a csapatot miféle önzetlen, elhivatott, nagyszerű hazafiak alkotják, akkor te égő hajjal rohannál a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság nagykövetsége elé, és követelnéd, hogy öntsenek még rád benzint, mert nem égsz elég gyorsan.

Ha megadod az elérhetőségedet, akkor a legközelebbi humanitárius akciónkról értesíteni foglak. Testközelből tudósíthatsz, és nem fog semmi bántódás érni, efelől kezeskedem. (Sőt, egyenesen gárdisták fognak védeni, mert valami miatt jóban vagyok a kapitánnyal.) Na, benne vagy?

Bogdán Szabolcs
a Jobbik debreceni alelnöke

(Ja, amúgy persze Szebb Jenő, bla-bla. És hogy mibűl telik erre a Jobbiknak? Hát talán onnan, hogy ugyanúgy parlamenti párt, mint azok, akiknek a szekerét tolod, Bégéká kolléga, azzal a különbséggel, hogy a Jobbik még soha nem vett fel kölcsönt hozomra, nem emelt adót és nem szorított meg, és amikor mindez nem tetszett, akkor nem lövette ki senkinek a szemét. Erről ennyit.)

1361916060