Nincs igény 0-24 órás határátkelésre Létavértesnél. Legalábbis Pintér Sándor szerint – írja Facebook-bejegyzésében Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő.

Fotó: www.szavayistvan.jobbik.hu

Fotó: http://www.szavayistvan.jobbik.hu

Nincs igény 0-24 órás határátkelésre Létavértesnél. Legalábbis Pintér Sándor szerint. Aki ehhez azt is gyorsan hozzátette Kulcsár Gergely képviselőtársammal közösen benyújtott írásbeli kérdésünkre adott válaszában, hogy soha senki nem is kérte még tőlük azt, hogy e határátkelő is éjjel-nappal működjön. Ami egyrészt azért furcsa, mert minket viszont többen is megkerestek ez ügyben az elmúlt hetekben, hónapokban, mondván, nekik este 22 és reggel 6 óra között, amikor a Létavértes-Székelyhíd határátkelő nincs nyitva 50 km-t kell kerülni Érmihályfalva irányába. Másrészt a román-magyar határvonalon a létavértesi az egyetlen átkelő, ami nem tart nyitva éjjel-nappal.
Arról, hogy ha lenne rá igény, akkor 0-24 órássá tennék-e a határátkelést miniszter úr sajnos nem írt a válaszában. Mindenesetre javaslom, akit érint az ügy, küldjön egy ímélt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságnak, hátha lesz foganatja: hajdumrfk@hajdu.police.hu

Az írásbeli kérdés, illetve az arra adott válasz elérhető Szávay István honlapján.