A Varga utcában lakók azért fordultak a Jobbikhoz, mert eddig senki nem volt hajlandó megoldani a problémájukat – mondták el sajtótájékoztatójukon a nemzeti párt debreceni önkormányzati képviselői, Kőszeghy Ábel és Herpergel Róbert. A városatyák egy olyan társasház udvarán beszéltek erről, ahová rendszeresen behallatszik a börtönlakók és a nem hivatalos látogatóik utcáról bonyolított párbeszéde.

A Varga utcai társasház udvarán ez a látvány fogadja a betérőt

Herpergel Róbert elmondta, lakossági megkeresés nyomán eddig kétszer járt a Varga utcai társasházak udvarán, és mindkét alkalommal ordítozást és kiabálást hallott a BV-intézet ablakaiból. A társasházban lakók már ablakot sem tudnak nyitni, a kisgyermekes családokat pedig fokozottan érinti, hogy a börtönbe és onnan kifelé útszéli nyelven kommunikálnak egymással a fogvatartottak és “nem hivatalos” látogatóik. Ráadásul ez megy kora reggeltől késő estig, ez pedig a lakások értékének csökkenésével jár, és nyugalmat sem talál az ember emiatt a saját otthonában – mondta el a Jobbik képviselője. Hozzátette: a lakók a beköltözésük idején ígéretet kaptak arra, hogy a kellemetlen szomszédság megszűnik a BV-intézet elköltözésével, de mindez csak marketing volt a leendő lakástulajdonosok felé. Herpergel Róbert úgy véli, a Fidesz helyi képviselői természetesen sem erről, sem a közeli Nagyállomás közbiztonsági problémáiról nem tudnak, ugyanis a milliós autóikban ülve semmilyen kiabálást vagy egyéb negatív dolgot nem észlelnek.

Herpergel Róbert (b) és Kőszeghy Ábel a lakók és a médiamunkások gyűrűjében

A sajtótájékoztatón megjelenő lakók hosszan panaszolták a problémáikat a médiamunkásoknak. Elmondásuk szerint régebben még a társasházuk udvarára is betörtek a kommunikálni vágyó rokonok, csak egy közel félmilliós kapu felszerelésével tudtak gátat szabni ennek. Hangsúlyozták, nemcsak pár szavas bekiabálásokról van szó, hanem esetenként fél órás “szerelmi vallomásokról”, és mindenkinek a fantáziájára bízták, hogy mi hangozhat el ilyenkor.

Az egyikük elmondta, szinte már szégyelli újra és újra felhívni a rendőrséget ez ügyben, és nincs is sok értelme, mert a rendőrök ugyan elzavarják a rendbontókat és kellemetlenkedőket, de egy idő után visszaszivárognak, és kezdődik minden elölről.

Kőszeghy Ábel, a Jobbik debreceni frakcióvezetője közölte, hogy a társasház már jó ideje levelezésben áll a BV-intézet parancsnokával, de ez idáig előrelépés nem történt. A Jobbik ezért indítványozni fogja, hogy a Debreceni Közgyűlés hívja meg a BV-intézet parancsnokát a következő ülésére, ahol személyesen elmondhatja a véleményét, illetve beszámolhat arról, hogy milyen akadályát látja a fogvatartottak megfegyelmezésének. Kőszeghy hozzátette, hogy emellett írásban is állásfoglalást fognak kérni a BV-intézet helyi és országos parancsnokságától egyaránt.

Amennyiben a BV-intézet vezetőjének meghallgatása megtörténik a Debreceni Közgyűlésben, természetesen tudósítani fogjuk róla olvasóinkat.

szebbjovo.hu