Nem túl hízelgő üzenetet kapott Mónika a pár hete alakult médiahatóság elnökétől – a közlemény a műsorvezető és Joshi Bharat show-jának végét üdvözli.

Egyik első sajtóközleményében a Mónika-show egykori háziasszonyának üzent a médiahatóság elnöke. A közleményt Minden jót, Mónika! címmel adta ki, mely üdvözli a Mónika-show, valamint Joshi Bharat műsorának végét. A közleményben az áll: a feszített versengés nem a színvonalat és az igényességet növelte, hanem inkább erőszakos és több esetben megalázó jelenetek bemutatására sarkallta a csatornákat, így szándékozva áthódítani a közönséget.

Az érdekes és tanulságos élettörténetek mellett egyre gyakrabban hagyták figyelmen kívül a tényt, hogy a délutáni adásokat gyermekek is nézik. Szalai Annamária elnök szerint az ORTT célja, hogy a közkedvelt beszélgető show-k visszanyerjék eredeti, színvonalas szórakoztatást ígérő arculatukat, és valamennyi, pihenésre vágyó családnak kikapcsolódást nyújtsanak. Szalai hangsúlyozta: ha a továbbiakban is ilyen tartalmú műsorok kerülnek képernyőre, ismét harcba száll ellenük – adta hírül a Napi Ász.

A korábban nyolc éven át a képernyőn futott Mónika show készítését áprilisban állította le az RTL Klub – ekkor a show már kétezer adáson volt túl. A műsor miatt azonban médiahatóság többször is büntetéssel sújtotta az RTL Klubot.

Ugyanígy járt azonban a TV2-őn sugárzott Joshi Bharat-show is. Kevés időeltéréssel, egymás után szűnt meg a két műsor.

Szalai Annamária, aki korábban az ORTT fideszes tagjaként harcolt a ellenük, májusban úgy fogalmazott: már akkor is késő lett volna, ha egy évvel ezelőtt veszik le ezeket a show-kat a műsorról a csatornák.

Sokkal előbb meg kellett volna ennek történnie. Szalai szerint nem kellett volna megvárni, amíg a törvénysértő részek kerülnek adásba, és ő személy szerint örül, hogy a Mónika show a Joshi Bharat-ot is magával rántotta.

Közölte: bízik abban, hogy a továbbiakban a kiskorúak számára is megfelelő tartalmakkal versenyeznek majd egymással a csatornák.

ma.hu – barikad.hu