“Mindenkinek hazudott a LIDL?” – teszi fel a kérdést cikkében a penzcentrum.hu annak kapcsán, hogy a A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított a Lidl Magyarország Bt. ellen, a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2011. február 10-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Lidl Magyarország Bt-vel szemben, mert több, tavaly decemberi akciós újságjában a “6 éve a legjobb árak!” szlogen feltüntetésével az átlagfogyasztó számára azt sugallta, hogy 6 éve a Lidl Magyarország Bt. árszínvonala a legalacsonyabb a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelemben, mely állítás valamennyi termék vonatkozásában valószínűsíthetően valótlan tartalmú.

A GVH közleménye szerint ezzel a Lidl megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a Lidl a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 45 munkanappal meghosszabbítható.

Forrás: Penzcentrum.hu – veddamagyart.info