Az ellenzéki politikus ezt arra reagálva közölte, hogy baloldali pártok Apáti István távollétével magyarázták, hogy el tudtak fogadni kétharmados kormányzati előterjesztést kedden a parlamentben, noha a kormányoldalnak nincs ekkora arányú többsége.
Mirkóczki Ádám visszautasította, hogy egyezséget kötöttek volna a kormánypárttal. Nincs megvásárlás vagy háttéralku – szögezte le a szóvivő.
Képviselőjük, Apáti István távolmaradását azzal indokolta, hogy ő és családja a hétvégén halálos fenyegetéseket kapott a “helyi cigánymaffia” tagjaitól, és tekintettel arra, hogy néhány hónapos gyermeke van, ezekben a napokban otthon maradt a családjával. A politikus hétfőn feljelentést tett és vállalja a következményeket, ha a frakció szankcionálja a hiányzást – mondta a szóvivő.
A jobbikos politikus a “baloldali hisztériázóktól” azt kérte, számoljanak el, hány és milyen esetekben szavaztak együtt az országot tönkretevő stratégiai ügyekben. Bírálta, hogy bármilyen magánéleti helyzet adódik egy párt életében, a baloldal kizárólag a politikai haszonszerzést nézi.
(MTI)