Kedves Gazdák és Kedves “Vidék-Barát” Magyarok!

Nagy örömmel értesítem Önöket, hogy teljes jogú tagja lettem az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési (Szak)Bizottságának. A munkát már a jövő heti (július 20-21.) ülésen megkezdem. Nagyon számítok a magyar gazdák segítségére, támogatására, arra, hogy tapasztalataikat és javaslataikat megosztják velem. Az első ülés egyik fő témája a TEJTERMELŐK helyzete lesz. Szeretnék felszólalni és közvetíteni az EU felé a magyar gazdák üzenetét, tapasztalataikat és követeléseiket. A Jobbik és a magam értékrendjének, választási programunknak megfelelően elsősorban a “kisgazdák” képviseletét vállalom és ígérem. Munkámról szeretném folyamatosan tájékoztatni a magyar (kis)gazdákat honlapomon, a következő címen: www.morvaikrisztina.hu

Kérem, ezúttal különösen a tejtermeléssel foglalkozókat, hogy írják meg nekem személyes történeteiket, javaslataikat, lehetőleg még e hétvége folyamán, a következő címre: kmorvai[kukac]t-online.hu

Természetesen nem valamiféle tudományos elemzést várok, hanem a valóság bemutatását: mi történt, mi történik a magyar tejtermelő gazdákkal, a magyar tejtermeléssel.

Előre is hálásan köszönöm együttműködésüket. A levelek írójának személyét természetesen titokban tartom, a jelenségek a fontosak, a tapasztalatát megosztó személy vagy gazda-csoport “kilétét” – ha ezt ők nem kérik – nem fogom felfedni. Az az érdekvédelmi csoport, vagy az a gazda, aki szívesen vállalja “kilétét”, kérem, hogy ezt külön jelezze.

Megragadom az alkalmat, hogy bemutassam a Jobbikos képviselők (ezúttal Balczó Zoltán és jómagam) első felszólalását az EP-ben, amely ide kattintva tekinthető meg.

Mivel a választók bizalmából hárman kerültünk az Európai Parlamentbe a Jobbik listájáról, a feladatainkat elosztjuk egymás között. A mezőgazdaság és vidékfejlesztés lett az egyik terület, amelyet nagy örömömre én kaphattam meg. Én leszek a delegációnkon belül a fő felelőse az emberi jogi kérdéseknek (a szabadságjogokkal foglalkozó szakbizttságba is bekerültem, póttagként), a kisvállalkozások helyzetének és a munkavállalói jogoknak.

Szeretettel

Morvai Krisztina
Európai Parlamenti képviselő