Szombat délelőtt Győrbe látogatott Morvai Krisztina. A Dunakapu téren sok őstermelő és piacos mondta el problémáit több kérdésben is, de főleg a piac áthelyezése volt a központi téma – tudósít a Kisalföld.

Szombat délelőtt lévén, igazi piaci hangulat fogadta a járókelőket a győri Dunakapu téren. Őstermelők, árusok, vállalkozók kínálják portékájukat standjaiknál. Az ember orrát hol a friss zöldségek és gyümölcsök, hol pedig a sült kolbász és a savanyúság illata csapja meg.

Aktuális téma volt az elmúlt hetekben a piac áthelyezése, melyet az Árkád közelében a Rába gyár területére akarnak költöztetni. A piacosok zöme, mint az a szombat délelőtti sétánk alkalmával is kiderült, nem tartja ezt jó ötletnek. A többség szerint a Dunakapu téren egy igazi piackultúra, egy közösség kovácsolódott össze a hosszú évek során, melynek csak árthat, ha kiszakítják eredeti környezetéből. Továbbá az új helyszínt azért is ellenzik sokan, mert az túl távol kerülne a forgalmas belvárostól.

“Az emberek és a politikusok között hatalmas szakadék tátong. Nincs közvetlen kommunikációs lehetőség. Ezért fogadtam el a meghívást Győrbe. Meghallgatjuk az itteniek problémáit, elmondhatják észrevételeiket, véleményüket bármilyen témában” – nyilatozta a kisalfold.hu-nak Morvai Krisztina. “Ez a hely olyan értékeket képvisel és olyan hangulata van, melyet nem szabad megsemmisíteni” -tette hozzá.

kisalföld.hu – jobbik.hu