A nagyobbik kormánypárt azt követően döntött így, hogy a DK-elnök tulajdonában lévő Altus Zrt. uniós megbízást kapott. Ezt a Fidesz-frakcióban egyértelműen bújtatott párttámogatásként értékelik – írják.
A cikk emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már a múlt heti strasbourgi meghallgatás után kijelentette: nem kétséges, hogy miről van szó.
Arról beszélünk, hogy üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat. Ezt még a vak is látja – fogalmazott.
Felidézik, az Európai Bizottságtól 1,5 milliárd forintnyi összeget nyert el az Altus Zrt. arra, hogy az uniós fejlesztési pénzek felhasználását vizsgálja Magyarországon.
A Demokratikus Koalíció 2014-es mérlege szerint mintegy 170 milliós állami támogatást kapott a párt, Gyurcsány Ferenc pártelnök pedig 16,2 millió forinttal járult hozzá a szervezet költségeihez. A volt szocialista kormányfő vagyonbevallása szerint azonban csak az Altus Zrt. osztalékából származott ekkora jövedelme.
(MTI)