Az adóhatóság közleményében emlékeztetett, hogy a munkáltatók szintén április 30-áig adnak igazolást az szja-bevallás elkészítéséről azoknak, akik azt kérték.
A NAV által küldött bevallás adatait össze kell hasonlítani az igazolásokon szereplő adatokkal. Ha nincs eltérés, akkor további teendő sincs, a bevallást nem kell visszaküldeni, de a hozzá tartozó igazolásokkal együtt meg kell őrizni 2020. december 31-éig.
Aki módosítja vagy kiegészíti a bevallási ajánlatot, annak a végleges változatot aláírva, május 20-áig kell visszajuttatni az adóhivatalhoz.
A NAV felhívta a figyelmet arra is, hogy ha valakinek a bevalláskor kell jövedelemadót fizetnie, azt ugyancsak május 20-áig kell megtennie.
A bevallási nyomtatványon a részletfizetés lehetősége is választható – 150 ezer forintig 6 havi részlet kérhető -, ilyenkor az első részletet kell május 20-áig megfizetni. Az adó átutalással és csekken is befizethető, az ügyfélszolgálatokon pedig bankkártyát is használhatnak az adózók. Utaláskor az adóazonosítót kell beírni a közlemény rovatba.
Akinek visszaigényelhető adója van, a bevallás főlapján kell jeleznie, ha visszakéri az adót, és az utaláshoz szükséges bankszámlaszámot vagy postai címet is meg kell adnia.
Az szja 1+1 százalékáról május 20-áig lehet rendelkezni, a támogatható szervezetek megtalálhatók a NAV honlapján.
(MTI)