A Jobbik nem ért egyet a sporthuliganizmus elleni fellépésről szóló javaslatcsomagról. Szilágyi György országgyűlési képviselő véleménye szerint a kormány célja az, hogy a jobboldali, radikáils futballszurkolókról listát készítsen.

A Jobbik teljesen elhibázottnak tartja a kormány sporthuliganizmus elleni fellépésről szóló javaslatcsomagját, elsősorban azt bírálva: annak értelmében egyszerű szurkolókról készülne fényképes adatbázis. Szilágyi György országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján elmondta: pártja még csak módosító javaslatokat sem nyújt be az előterjesztéshez, mert alapvetően nem ért egyet annak koncepciójával.

A képviselő bírálta, hogy a javaslat értelmében olyan emberekről készülne fényképes adatbázis, akik semmilyen bűncselekményt vagy szabálysértést nem követtek el, egyszerű futballszurkolók. Szerinte a Fidesz ezzel tökélyre fejleszti az adatbázis-készítést. Az ellenzéki párt azzal egyetért, hogy a futballhuligánokkal szemben fel kell lépni, azzal azonban nem, hogy a szurkolókat azonosítják be, és nem a rendbontókat. Szilágyi György szerint a rendőrség készítette a kormány tervezetét, amely azt fogja eredményezni, hogy a jelenleginél is kevesebben látogatják majd a mérkőzéseket.

A futballszurkolók 80 százaléka jobboldali, radikális, akiket lokálpatriotizmus jellemez és erős közösséget alkotnak, a kormány célja pedig az, hogy hivatalosan listát készítsen róluk – mondta.

MTI – jobbik.hu