Február végén a Jobbik Hajdú-Bihar megyében is elindítja széleskörű aláírásgyűjtő akcióját, ahol pártállástól és világnézettől függetlenül számítunk mindenki támogatására, aki egyetért azzal, hogy az illegális bevándorlás ellen zéró toleranciát hirdessünk – jelentette ki sajtótájékoztatóján Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának vezetője, aki a menekültkérdés mellett még három másik ügyben is a választópolgárok segítségét kéri.

abel0211

A nemzeti ellenzék képviselője szerint a bevándorlással szembeni „zéró tolerancia” nem szorul különösebb magyarázatra Debrecenben, hiszen a cívisváros lakói jól ismerik a migránsok által okozott problémákat. Hangsúlyozta: számtalanszor szólaltunk meg a debreceni menekülttábor ügyében, követelve annak zárttá tételét. Hozzátette: sajnos a kormánypárt csak mostanra ismerte el, hogy ebben is a Jobbiknak volt igaza, ám amíg valódi lépések nem történnek az ügyben, addig napirenden fogjuk tartani a kérdést.

Kőszeghy az internetszolgáltatás ingyenessé tételéről is beszélt: a XXI. században a víz-, gáz-, villany- és csatornaszolgáltatás mellett az internetnek is alapvető közszolgáltatásnak kell minősülnie, hiszen nélküle már most is sok szolgáltatás elérhetetlen, vagy csak sokkal nehezebben érhető el. Kitért rá: a Jobbik egy alapszintű internet-hozzáférést alanyi jogon biztosítana minden állampolgárnak, amivel a távmunka és a távügyintézés mellett a kiegyensúlyozott tájokozódást is lehetőségét is meg lehetne teremteni. Úgy véli: a költségekre bőven fedezetet nyújtanának a reklámadó bevételei.

Sajnos a magyar férfiak közel 40 százaléka ma meg sem éri a nyugdíjkorhatárt, pedig nekik is járna néhány nyugodt év – folytatta a jobbikos képviselő, majd az ezzel kapcsolatos ötletüket is ismertette: a Jobbik azt szeretné elérni, hogy a férfiaknak is járjon 40 év munkaviszony után a nyugdíj, hiszen a rendszer a jelenlegi formájában rendkívül igazságtalan.

Az aláírásgyűjtés kiterjed majd az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos álláspontra is. Kőszeghy ennek kapcsán így nyilatkozott: deklarálni szeretnénk hazánk semlegességét. Azt várjuk a lakosságtól, hogy támogassa a Jobbik azon javaslatát, mely szerint Magyarországnak semlegesnek kell maradnia egy esetleges Oroszország-NATO fegyveres konfliktusban. Hozzáfűzte még: a béke mindenki érdeke, és országunknak különös tekintettel kell lennie a jelentős számú kárpátaljai magyarra.

Végül így zárta: ebben a négy fajsúlyos témában indítjuk el széleskörű aláírás-gyűjtési akciónkat a hónap végén, és szeretnénk kérni a választópolgárok segítségét abban, hogy amennyiben egyetértenek a Jobbik felsorolt javaslataival, aláírásukkal támogassák közös ügyeink megvalósítását.

Kőszeghy-Deczki Anna