Hiába ítélték két évre hivatali vesztegetés miatt, nem mond le Balmazújváros fideszes polgármestere. A politikus még a felvetést is nehezen viseli, az N1TV stábját első körben ki is dobták a városházáról. A verdikt október elején született, Veres Margit azonban azóta is a település élén áll. Az N1Tv kérdéseire először nem is akart válaszolni, helyette inkább kiabálva a kijárat felé lökdöste a riportert.

FELDERÍTŐ – Elítélt fideszes polgármesterek

Korrupció miatt 2 év börtön, sorozatos vagyoni hátrány okozása miatt hivatalvesztés. Két polgármester, két ítélet Hajdú-Bihar megyéből. Az érintettek tagadnak, a bíróság ítélete viszont mást mond.

A zaklatott polgármester később hajlandó volt kamera elé állni, és a lehető legegyszerűbb, egyszersmind legabszurdabb megoldást választotta: a világon mindent tagadott – beleértve a nyilvánvaló tényeket is.

Hogy saját bűnösségét vitatja, az nem meglepő, hiszen elég kevés első fokon elítélt embert találni, aki a fellebbezés után hirtelen mégis beismerő vallomást tesz a sajtónak. Ám a polgármester asszony azt is leszögezte, hogy nem ítélték el, és a bíróságon bizonyítékként bemutatott lehallgatási felvétel sem létezik.

A nyilatkozat a kis magyar politikai omertába is érdekes betekintést nyújt. A lehallgatási jegyzőkönyvek szerint az ötmillió forintos összeget Tiba István akkori polgármesternek, jelenlegi országgyűlési képviselőnek szánták, Veres Margit csak közvetítő szerepet játszott.

A fideszes honatyát azonban az eljárás során csak tanúként hallgatták ki, ami Veres szerint teljesen rendben is van. Úgy tűnik tehát, hogy a polgármester mindent megtesz, hogy volt főnöke helyett ő vigye el a balhét.  Nála már csak Tiba István meggyőzőbb, aki csípőből tagadja, hogy “keménypénzt” fogadott volna el. 

alfahir.hu nyomán