Néhány napja az egyik nemzeti médium bebizonyította, hogy az egykori Szabad Nép-es Lendvai Pál önkéntes informátora volt a hajdani diktatúra Külügyminisztériumának. Éppen ebből új fegyvert kovácsolva, Paul Lendvai folytatja Magyarországot lejárató kampányát a német nyelvterületen Németországban, Ausztriában és Svájcban.

Ez év október elején az Ecowin salzburgi kiadónál megjelent Mein verspieltes Land: Ungarn im Umbruch című könyvében azt állítja, hogy a Fidesz-siker totális hatalom kiépítéséhez vezet , hogy Magyarország a múlt felé tart, hasonló gyűjtőpártot hoztak létre, mint ami a harmincas években volt és hogy a mai Magyarországon az antiszemitizmus, a rasszizmus, és a sovinizmus vidáman ünneplik ébredésüket.

Az október 21-i salzburgi és november 9-i zürichi könyvbemutatója után, most Paul Lendvai november 24-én Frankfurtban egy vitaesttel folytatja Magyarországot lejárató kampányát. Az első két rendezvényen a helyi magyarok kivételével nem tiltakozott senki, sem a magyar diplomácia, sem a magyar média, sem a nyugat-európai magyar szervezetek akik határozottan felléphettek volna a magyar nemzet gyalázásai Lendvai ferdítései, hazugságai és rágalmai ellen a német nyelvű közönség előtt.

A kérdés, hogy ezúttal hogyan fognak reagálni a magyar hatóságok, a magyar média és a németországi magyar szervezetek az újabb provokációra? Kérdés, hogy a Frankfurtban november 24-én a jelen lévők tanúi lesznek-e a felelőtlen érdektelenségnek és nemtörődömségnek? Valóban nem érdekli a magyar nemzeti sajtót a Lendvai-k féle hazudozás, a Magyarországról készített és befeketített kép és hogy az hogyan jelenik meg a nyugati médiában?

Minderre nemsokára megkapjuk a választ!

Nemzeti Jogvédő Szolgálat