Az ellenzéki politikus keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a korábbi feljelentésére a Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI) hétfőn kapott, Soros György elleni feljelentését elutasító határozat után “Orbán Viktornak és a kormánynak egy hivatalos pecsétes papírja van arról, hogy hazudik” egy sokmilliárd forintnyi közpénzt felemésztő, hónapok óta tartó kampány során.
“Tízmillió ember agymosása zajlik, és ennek egyszer s mindenkorra véget kell vetni” – jelentette ki a Jobbik szóvivője, aki riasztónak nevezte, hogy mintha visszafordíthatatlan társadalmi folyamatok indultak volna el, eddig ismeretlen fokú, emberek közötti gyűlölettel.
Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: szerencsés történelmi fejlődésű országban egy ilyen eset után a kormány bocsánatot kérne, adott esetben szerinte a kampány kitalálóinak és lebonyolítóinak a politikai státusza is megszűnne. Hozzátette, egy ilyen államban az volna a minimum, hogy bocsánatot kérnek a társadalomtól “az egész hecckampányért”.
Közölte, várhatóan még ezen a héten megérkezik a hatóságokhoz, várhatóan az Országos Rendőr-főkapitánysághoz a beadvány. Kérdésre válaszolva jelezte: ha az NNI nyomozást rendelt volna el korábbi beadványa ügyében, akkor kötelezettség elmulasztása miatt tett volna újabb feljelentést.
Az ellenzéki párt szóvivője megjegyezte, a rémhírterjesztés a Btk. szerint csak közveszély helyszínén valósítható meg, de szerinte ennek a kitételnek megfelel a migrációs válság.
Egy másik kérdésre válaszolva, Simicska Lajos újabb plakátirkálásáról Mirkóczki Ádám annyit mondott: szerinte az belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.
(MTI)