A Jobbik aggodalommal figyeli az EU és az IMF által hazánknak nyújtott hitelkeretekről napvilágra kerülő híreket. A kiszivárgott információk alapján teljesen egyértelmű, hogy a választói akarattal nyíltan szembemenetelő, nemzetellenes kormányzat a közvéleményt megkerülve olyan megállapodásokat írt alá, amely Magyarország szuverenitásának részleges feladását jelenti.

Az Európai Unióval megkötött kiegészítő egyetértési megállapodás 10 pontban sorolja fel azokat a vállalásokat, amelyet választói hozzájárulás nélkül fogadott el a Gyurcsány-kormány, és hajtja végre szigorú következetességgel az utódjául szegődött Bajnai és offshore társasága. A vagyonadó bevezetésétől kezdve a szociális megszorításokon át (a táppénz, a gázártámogatás összegének, illetve a gyed és családi pótlékra való jogosultság korhatárának leszállítása) az önkormányzatokat és a közszférát érintő jelentős forráselvonások jelentik a hitel árát.

A Jobbik emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor a múlt héten a Reutersnek nyilatkozva egyértelművé tette, hogy hatalomra kerülése esetén a Fidesz is a világban már számtalan helyen és időben totálisan csődöt mondott neoliberális receptben és további hitelfelvételben látja a megoldást, ismét növelve az ország eladósodottságát, egyben újabb elviselhetetlen terheket zúdítva az emberek nyakába. A Jobbik az egyedüli politikai erő, amely gyökeresen más gazdaságpolitikát kíván folytatni, a tőke feltétlen kiszolgálása helyett a külső adósságszolgálatot fogja felülvizsgálni, a bérből és fizetésből élők helyett a multinacionális cégeket fogja igazságos közteherviselésre kényszeríteni, és határozottan fellép a magyar nemzeti érdek érvényesítése érdekében.

Jobbik Gazdasági Kabinet