Gyöngyösi Márton, a párt választókerületi elnöke keddi sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy a népszavazás szerinte biankó felhatalmazást az önkormányzatnak. Úgy értékeli, a projekt jelentős magánérdekeket szolgál, mert a bevételekből a vendéglátósok, szállodák és egyéb rekreációs tevékenységek üzemeltetői részesülnek.
Az ellenzéki politikus korrektnek ítélte meg a Natura2000-es tanulmányt, a pénzügyi hatástanulmányt azonban ellentmondásosnak nevezte és szóvá tette, hogy az nem elég részletes. Bírálta egyebek mellett, hogy a tanulmányok első ütemében nem esett szó a kultúrtörténeti emlékek felújításának vagy a részlegesen offshore tulajdonban lévő Olimpia szálló kisajátításának költségeiről.
Gyöngyösi Márton a zöldterületek megújítását, a közvilágítás, a közbiztonság és a parkolók rendezését kötelező önkormányzati feladatnak minősítette, jelezve, hogy ezeket saját hatáskörben eddig is meg kellett volna tenni.
A jobbikos politikus azt mondta: a Normafa fejlesztésének van létjogosultsága, de az önkormányzat koncepciója nem alkalmas arra, hogy az ott élők felelős döntést hozzanak róla.
A XII. kerületben május 17-én tartanak helyi népszavazást a képviselő-testület által korábban egyhangúlag elfogadott nyolcpontos határozatról.
(MTI)