Az elsődleges sajtóhírek még arról szóltak, hogy a nő az unokáját karjában tartva ugrott ki a lakásból és az asszony a tűzeset idején két unokájával tartózkodott a lakásban, az idősebb szaladt segítséget kérni a szomszédoktól.
Fehérvári Marietta, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a Petőfi utcai társasház negyedik emeleti lakásának több helyiségében ütött ki tűz eddig ismeretlen okok miatt. A lakásban egy 56 éves nő és 20 éves lánya élt, a lángokat a fiatal lány vette észre, de ő még időben ki tudott menekülni a lépcsőházba.
Az asszony – az aznap este náluk lévő hétéves unokaöccsével együtt – az ablakon keresztül a társasház belső udvarára ugrott ki – közölte a szóvivő. A nő a helyszínen életét vesztette, a gyereket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
A rendkívüli haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség. A lángokat a tűzoltók megfékezték, a lakás teljesen kiégett.
Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense az MTI érdeklődésére korábban elmondta, a gyerek égési és szilánkos töréses sérüléseket szenvedett, illetve sokkot kapott.
Ezek a sérülések önmagukban súlyosak, de nem életveszélyesek, a három együtt azonban életveszélyes állapotot okozott – mondta a szóvivő. Vitkai Éva hozzátette, fájdalmai miatt a gyereket altatásban tartják.
Az égő épületből összesen 32 embert mentettek ki a tűzoltók. A tűz okát tűzvizsgálat fogja kideríteni.
Rendes Sándor, a nyíregyházi önkormányzat szóvivője az MTI kérdésére elmondta, az önkormányzat ideiglenes elhelyezést kínált a társasház lakóinak, ám eddig ezt csak egyetlen lakó igényelte.
(MTI)