Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője egy meghívásnak eleget téve látogatást tett az egyik újkerti nyugdíjas közösségben, hogy előadást tartson az idős embereket leginkább érintő témákról, a nyugdíjrendszerről és az egészségügyről.

Herpergel Róbert önkormányzati képviselő

A képviselő elmondta, az egyre nagyobb méreteket öltő kivándorlás nemcsak azért sújtja az idős embereket, mert gyermekeikkel, unokáikkal legfeljebb telefonon vagy interneten tudják tartani a kapcsolatot, hanem azért is, mert itthon hiányzik a nyugdíjkasszából az az összeg, amelyet a külföldön dolgozó honfitársaink már nem a magyar államkasszába fizetnek be. Így pedig a rendszer előbb-utóbb fenntarthatatlanná válik. Véleménye szerint kiszámítható nyugdíjrendszert kellene megvalósítani, mert a jelenlegi szisztéma csak megalázza a magyar munkavállalókat, miközben a befizetéseinkből százmilliárdokat szivattyúznak ki, és fordítanak más célokra. Ez utóbbit meg lehetne előzni azzal, ha visszaállítanák a nyugdíjjárulékot, mert az ebből befolyó összegeket a mindenkori hatalom nem költhetné másra, kizárólag nyugdíjra.

Herpergel Róbert saját tapasztalatairól tudott beszámolni, amikor áttért az egészségügy témájára. “Az elmúlt időszakban sajnos volt alkalmam a saját bőrömön tapasztalni, hogy mekkora várakozási idők vannak a helyi egészségügyi intézményeinkben” – mondta a képviselő, hozzátéve: a helyzetet orvoslandó immár második éve nyújt be az országos költségvetéshez módosító indítványokat. Ebben természetesen a Jobbik parlamenti politikusai szoktak a segítségére lenni. Feltett szándéka, hogy pénzt szerezzen a helyi egészségügyi intézményeknek újabb képalkotó diagnosztikai berendezések megvásárlására, hogy ezáltal jelentősen megrövidüljön a várakozási idő. A javaslatait azonban eddig mindkét alkalommal elvetette a kormánytöbbség.

Kérdésre válaszolva a Jobbik képviselője a migránshelyzetre is kitért. Megerősítette: valóban igaz az, hogy a németországi bevándorlókat olyan szinten dotálja a helyi szociális rendszer, hogy eszükben sincs munkát vállalni. Saját tapasztalatáról is be tudott számolni, hiszen amíg Debrecenben működött a menekülttábor, sokszor megfordult a Sámsoni út környékén, és többször is beszélgetett a környékbeli szórakozóhelyeken tartózkodó migránsokkal. Elmondta, ezeknek az embereknek a többsége nem háború elől menekült, hanem a jobb élet reményében célozta meg Európát.

A jó hangulatú összejövetel végén Herpergel Róbert ígéretet tett arra, hogy igény esetén a későbbiekben is szívesen tesz eleget hasonló meghívásoknak, és legjobb tudása szerint tájékoztatja a közösséget akár országos, akár helyi kérdésekben.

szebbjovo.hu