Szinte biztos, hogy őszig nem függeszti fel az Országgyűlés a volt kormányfő mentelmi jogát, így az ellene indított ügyészségi vizsgálat addig mindenképpen szünetel – tudta meg a Népszabadság. A mentelmi ügyeket vizsgáló bizottság elnöke, Rubovszky György a lapnak megerősítette, hogy továbbra sem kapta meg a kért információkat Gyurcsány Ferenc ügyében a legfőbb ügyészségtől, így nem tudnak tovább tárgyalni a mentelmi jog felfüggesztéséről sem.

A parlament azonban jövő hétfőn befejezi az ülésszakot, és a képviselők nyári szünetre mennek. A mentelmi bizottságot legkésőbb most hétfőn lehetett volna összehívni valamely napra úgy, hogy minden képviselő részt tudjon venni az ülésen. Az őszi ülésszak szeptember 12-én kezdődik, a mentelmi ügyre tehát ezután térhetnek csak vissza érdemben.

A volt kormányfőt hivatali visszaélés miatt tervezi gyanúsítottként kihallgatni az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatban, Polt Péter legfőbb ügyész ezért kérte a szokásos ügymenetnek megfelelően Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűléstől.

MTI – szebbjovo.hu