Egyetlen ember volt, aki azt javasolta Dárdai Pálnak, hogy vállalja el a magyar válogatott vezetését, méghozzá az egyik egykori berlini csapattársa. A fiatal szakember a játékosokat azzal is erősítené, hogy azok látják, mindenki bízik bennük, mert szerinte csak ilyen alapokkal lehetünk sikeresek Bukarestben. Ő maga nem lesz attól nagyobb ember Németországban, ha jó eredményeket ér el a nemzeti együttessel – tette hozzá.
 

A magyar válogatott új szövetségi kapitánya, Dárdai Pál pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatója után az MTVA kamerái előtt beszélt arról, hogyan fog munkához látni.

– Először is halálra dolgozom magam, hogy tele legyek információkkal. Aztán pihenek egy kicsit, hogy úgy álljak a csapat elé, hogy át tudjam adni a német önmagam. Azt szeretném, hogy a játékosok azt a Dárdait lássák, aki abban a közegben élt. Nem okoskodni jövök ide, hanem a tapasztalatokat átadni – mondta.

A Hertha BSC ikonja leszögezte, nem az eszére hallgatott, amikor elvállalta a felkérést, és szinte mindenki óva intette attól, hogy igent mondjon.

– Egyetlen ember volt, aki azt mondta, hogy vállaljam el: Zecke Neuendorf, egy német barátom (a berliniek egykori középpályása – a szerk.). Nagy vagány, közönségkedvenc volt. Ő azt mondta, ne vicceljek, mégiscsak a nemzeti válogatottról van szó. Majd meglátjuk, becsaptak-e az ösztöneim, de nem szoktak – bizakodott Dárdai.

A fiatal tréner amondó, az idő rövidsége miatt is kézenfekvő az ő beugrása.

– Ha egy külföldi jött volna, talán nem tudott volna rövid idő alatt nagy hatást elérni. Engem ismernek a játékosok, a stáb jó, és ha minden összerakunk, abból lehet egy szép történet. Ha meg nem lesz, akkor is tettem le alapokat. Szerintem értelmes gondolatokkal jöttem, és szeretnék segíteni. Nagyon fontos lesz, hogy hogyan lépek fel az elején. Ha pedig végül sikeres leszek, akkor megtartom a magyar imidzsemet, ha nem, akkor elveszítem. Németországban nem leszek attól nagyobb ember, ha jól szerepelünk. Én ezen nem tudok nyerni – nyilatkozta.

Dárdai leszögezte, Nyilasi Tibor személye abból a szempontból is fontos lesz, hogy még jobban éreztessék a játékosokkal, hogy bíznak bennük. Hiszen Romániában csak úgy lehet eredményt elérni, ha nem bizonytalanok a futballisták – tette hozzá. A kapitány jelezte, azért épít elsősorban a külföldön játszókra, mert amit ő szeretne játszatni az együttessel, ahhoz a kinti ritmus kell.