A Jobbik Debrecen mind a 24 választókerületében összegyűjtötte a szükséges mennyiségű ajánlószelvényeket, és a párt polgármesterjelöltje, Ágoston Tibor választáson való indulásához is rendelkezésre áll a kellő számú kopogtatócédula.

Ugyan a választási törvény módosítása miatt jóval kevesebb idő állt rendelkezésre az ajánlószelvények összegyűjtéséhez, a debreceni Jobbik a határidő előtt három nappal teljesítette a feladatot. A cívisváros valamennyi választókerületében lesz jelöltjük, és Ágoston Tibor személyében önálló polgármesterjelöltet is indítanak a helyhatósági választáson.

Mindezt sajtótájékoztató keretében jelentette be a mai napon Kőszeghy Csanád Ábel, a párt debreceni elnöke. Mint elmondta, a Jobbik a már eddig is megszokott módon, elsősorban a választókkal való közvetlen találkozás során kívánja megismertetni programját a cívisváros polgáraival, ezért októberig számos lakossági fórumot szándékoznak tartani.

Ágoston Tibor úgy nyilatkozott, minimális elvárásnak tekintik önmagukkal szemben az országgyűlési választások során elért eredmény megtartását, vagyis az MSZP debreceni támogatottságának túlszárnyalását. Elsődleges céljuk, hogy ellenzéki kontroll alatt tartsák a városvezetést a várhatóan fideszes többségű közgyűlésben. Olyan témákat fognak a választási programjukban kiemelni, amelyek tapasztalataik szerint a debreceniek számára a legfontosabbak, azaz a közbiztonság és a városi nagyberuházások ügyét.

szebbjovo.hu