A Jobbik Debreceni Alapszervezetét nem lepte meg az a fideszes belső körökből kiszivárgott információ, mely szerint a Bajnai-kormány bukása esetén nagykoalícióra állna össze a Fidesz és az MSZP, a lehetséges kormányfő pedig Kósa Lajos lenne. Debrecen polgármestere már többször bizonyította, hogy – ugyan jobboldalinak vallja magát – a nemzeti oldaltól fényévekre van.

Debrecen városában is tapasztaltuk már, hogy bizonyos érdekkörök jelentős előnyöket élveznek gazdasági és egyéb területeken is. Erre jó példa a nemrégiben felépített Fórum gigantikus építménye, mely a globalizáció jelképeként éktelenkedik a belváros gyönyörű történelmi épületei (Nagytemplom, Református Kollégium, Tanítóképző Főiskola, Zeneművészeti Középiskola) között.

A debreceni polgárok azt is tudják, hogy már minden multinacionális áruházláncnak van érdekeltsége városunkban (némelyiknek több üzlete is), és a terjeszkedésükkel egyenes arányban mennek tönkre a magyar kis- és középvállalkozók boltjai, de ezt a folyamatot a városvezetés inkább elősegíti, mint gátolja.

Azt sem felejtették el a cívisváros nemzeti érzelmű polgárai, hogy a 2006-os önkormányzati választásokon Kósa úrék a már akkor is hazaáruló húrokat pengető MDF-fel közösen indultak és juttattak be olyan képviselőket az önkormányzatba, akik most Bokros Lajossal vannak egy platformon. Szintén élénken él a keresztény debreceniek emlékezetében, hogy 2007. Szentestéje előtt pár nappal Kósa Lajos kiadta az utasítást a Jobbik által a Petőfi téren felállított adventi kereszt lebontására, arra hivatkozva, hogy az egy engedély nélkül felállított építmény. Az igazság ezzel szemben az, hogy a közútkezelői engedély birtokában állítottuk fel a felszentelt keresztet, de a Polgármester Úr indoklás nélkül megtagadta a tulajdonosi hozzájárulás kiadását (amit egyébként az előző 4 évben ugyanarra a helyre, ugyanarra a keresztre megadott), amikor a kereszt már állt.

Ilyen előzmények után mi, debreceni hazafiak nem lepődünk meg az ehhez hasonló híreken. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a Fidesz mindezeket tagadni fogja. A Jobbik mindenesetre minden erejével azon lesz, hogy megakadályozza, hogy gyors egymásutánban már a harmadik nemzetáruló kabinet is felálljon. Ehelyett teljes mellszélességgel támogatjuk egy nemzeti alapokon nyugvó kormány felállítását, amelynek nem a nemzetközi pénztőke kiszolgálása a legfőbb célja, hanem a magyar nemzet érdekeinek elkötelezett védelme. Mert MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!

A Jobbik Szegedi Szervezetét sem lepte meg az MSZP-Fidesz nagykoalíció híre, mert a szegedi fideszes vezetői körökből kiszivárgott hírekből értesültünk együttműködésekről. Legelőször a szegedi Úszó Egyesület eladásakor láttunk együttműködést, melyet Szeged Város vezetése a Leisztenger Tamás érdekeltségéhez tartozó holdingnak adtak el. A szegedi Fidesz frakció, ugyanis a kutak eladásakor nem tiltakozott – sőt, a Közigazgatási Hivatalnál a korábbi feljelentésüket visszavonták. Fidesz szimpatizánsok véleménye szerint a bábellenzéki frakció tagjai fejenként 5 millió forintot kaptak “hazafias” tettükért. A valódi legitimizáció nélküli szegedi KDNP sem volt különb, amikor irodaszerzésük érdekében hallgattak Botka László óvodabezárásáról. Ugyanis a Botkáéknak fontosabb volt egy Kaszinó létrehozása, mint a hátrányos helyzetű gyerekek nevelése. Ezen ügy elhallgatásával válthatta a társadalmi támogatás nélküli KDNP a Centrumot a Victor Hugo utcában.

Felszólítjunk Botka Lászlót és bandáját, valamint Gyimesi László, Hüvös László csapatát, hogy fejezzék be a politikai bábszínjátékot!

Arra kérjük, a nemzeti színek alá bújt polgári liberálisokat és a velük mutyizó Fidesz-KDNP-t, hogy mielőbb mondjanak le mandátumukról, és hagyják abba Hazánk kifosztását, hogy újból MAGYARORSZÁG a MAGYAROKÉ legyen!

Vessünk véget a Kósa-Botka, Fidesz-MSZP paktumnak és szavazzunk együtt az egyetlen kiútra dr. Morvai Krisztinára és a Jobbik listájára!

Szebb Jövőt!

Kulcsár Gergely
Hajdú-Bihar megyei elnök
Jobbik Magyarországért Mozgalom – Párt

Tóth Péter
Csongrád megyei elnök
Jobbik Magyarországért Mozgalom – Párt