A hatszor három méteres plakátokon egy emberekkel teli hajó látható a Földközi-tenger közepén. A plakát felirata úgy szól, “fogadjuk be Ferenc pápa üzenetét, ne tápláljuk a félelmet, amely bezárkózáshoz vezet”.
A plakátot Rovigo plébániái állították. Silvio Baccaro atya azt mondta: az üzenet célja az, hogy az emberek ne veszítsék szem elől azoknak a szenvedését, akiknek a világ más részein rosszabb a sorsa. “A befogadás keresztény és emberi érték, a szenvedők befogadása nagyon jelentős üzenet, gyermekeinkben a reményt és szeretetet kell táplálnunk, amelynek erősebbnek kell lennie a félelemnél” – fogalmazott Baccaro atya. Hozzátette, a plakátok a béke üzenetét akarják mindenkinek sugallani.
A L’Avvenire kommentárja szerint azonban a nagy méretű utcai plakátokkal a helyi egyház Massimo Bergaminnak, Rovigo polgármesterének, az olaszországi migrációt ellenző Északi Liga párt politikusának válaszolt. Rovigo első embere ugyanis azt javasolta, hogy a menekülteket segítő humanitárius szervezetek minden befogadott menekült után napi öt eurót fizessenek be a városkasszába.
(MTI)