Szilágyi György országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ezzel indokolva értékelt úgy, hogy az olimpiai pályázat visszavonásáért egyértelműen a Fidesz és Orbán Viktor a felelős.
Hozzátette: felelősség terheli az MSZP-t és “az SZDSZ szellemiségének új köntösbe bújtatott utódjait” is, mert az emberek Fidesz-ellenességét kihasználva demagóg módon állították szembe az olimpia ügyét az egészségügy és az oktatás helyzetével.
Ahogy az elmúlt 27 évben, úgy most is csak a saját politikai és gazdasági érdekeiket tartják szem előtt – mondta az MSZP-re és a Fideszre utalva Szilágyi György, majd hozzátette: változásra van szükség, amit csak a Jobbik hozhat el. Kifejtette: csak a Jobbik képes olyan rendszert létrehozni, amelyben nyugodtan lehet olimpiát rendezni, ha a gazdasági helyzet megengedi, és nem kell félni attól, hogy a korrupció miatt a költségek az eredeti többszörösére emelkednek.
Múlt pénteken a Momentum Mozgalom 266 151 aláírást adott le az olimpiával kapcsolatos népszavazás érdekében. A kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció szerda este bejelentette, hogy a budapesti olimpiai pályázat visszavonását javasolja a Magyar Olimpiai Bizottságnak és a fővárosnak, mert megszűnt a rendezés kérdésében eddig meglévő konszenzus.
(MTI)