A Jobbik főpolgármester-jelöltje szerint Tarlós István főpolgármesternek, a Fidesz-KDNP indulójának a Várkert Bazárhoz hasonló félkész beruházások átadása helyett inkább a budapesti városvezetésért indulók péntek esti vitájában kellene részt vennie.

Staudt Gábor szerdán, az I. kerületi építmény előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: Budapest jelenlegi vezetőjének négy kihívója péntek este nyolc órától az ATV-n veti össze programját.

A Jobbik indulója bírálta Tarlós Istvánt, amiért értelmetlennek, a választók félrevezetésének tartotta a vitát, Staudt Gábor szerint ez a kijelentés azt minősíti, aki elmondta. A politikus megismételte: péntek estére várja a városvezetőt a televízió stúdiójában.

A Jobbik jelöltje a Várkert Bazárról szólva úgy fogalmazott: azt a politikai átverés mintapéldányának tartja, felelős politikus ugyanis szerinte nem ad át félkész beruházásokat csak azért, mert politikai hasznot remél attól.

Staudt Gábor arra a hírre reagálva, hogy Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnökének felesége egy óbudai lakással rendelkezik, amely Kósa Lajos vagyonnyilatkozatában nem szerepel, feleségéé pedig nem nyilvános, azt mondta: a Jobbik már korábban is szorgalmazta, hogy minden országgyűlési és önkormányzati képviselő, valamint polgármester ellen kötelezően indítsanak vagyonosodási vizsgálatot a ciklus végén. Szerinte a vizsgálatot a közeli hozzátartozókra is ki kellene terjeszteni, és ha azt eredményezné, hogy a vagyon nem származhatott legális jövedelemből, akkor járjon vagyonelkobzással.

(MTI)