Vass Zoltán jelenlegi önkormányzati képviselőt indítja a Jobbik polgármesterjelöltként az októberi választáson Nyíregyházán – jelentette be az ellenzéki párt megyei kampányfőnöke sajtótájékoztatón kedden a nyírségi nagyvárosban.

Bakó József elmondta, a 42 éves, kétgyermekes, közgazdász végzettségű Vass Zoltán négy éve önkormányzati képviselő, a testület városstratégiai és pénzügyi bizottságának tagjaként tevékenykedik. Az őszi voksoláson a kertvárosi választókerületben egyéni képviselőjelöltként is elindul.

Vass Zoltán a tájékoztatón elmondta, a Jobbik A 21. századi Nyíregyházáért elnevezésű választási programjának legfontosabb pontjai a vállalkozók terhének csökkentése, a munkahelyteremtés ösztönzése, egy otthonteremtési program kialakítása és támogatása lesznek, az ellenzéki párt emellett parkolási és közlekedési reformot is elindítana Nyíregyházán.

A jelölt szerint Nyíregyháza az elmúlt négy évben “jó úton járt”, a közös sikereknek pedig a Jobbik is részese volt. A párt minden olyan döntésben részt vett, ami előrevitte a város sorsát, ugyanakkor nem vett részt a Fidesz és az MSZP közti harcban – hangsúlyozta Vass Zoltán, hozzátéve, a Jobbik képviselőjelöltjei közgyűlésbe kerülésük esetén ezt a pozitív politizálást fogják folytatni.

A tájékoztatón Vass Zoltán bemutatta a Jobbik 15 egyéni képviselőjelöltjét, a 8-as körzetben induló Lengyel Gábor újra megméretteti magát a képviselői tisztségért.

(MTI)