A Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megyei polgármester- és képviselőjelöltjei meglepetést fognak okozni az október 12-i önkormányzati választáson a párt elnöke szerint.

Vona Gábor pénteken Szolnokon, a Jobbik piaci kampányolással összekötött sajtótájékoztatóján mondta ezt. Hozzátette, ahhoz már kezd hozzászokni az ország közvéleménye, hogy Borsod, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében “nagyszerű választási eredményeket” érnek el, és most ez a sorozat Jász-Nagykun-Szolnok megyében is folytatódni fog.

Vona Gábor jelezte: Szolnokon a polgármesterjelöltjüktől jó szereplést várnak, míg néhány egyéni választókörzetben győzelemre számítanak.

A pártelnök kitért arra, hogy szolnoki választási programjuk vázát a Jobbik országos politikai elképzelései adják, de bevett szokásukhoz híven meghallgatták az itt élő emberek problémáit, javaslatait, kritikáit, és ezekből forrt össze egésszé a program.

Tisztességes, programközpontú kampányt folytatunk, “bár tudnánk nagyon sok sarat és mocskot dobálni az ellenfeleinkre, ezt inkább meghagyjuk nekik” – fogalmazott Vona Gábor, hozzátéve: a választókkal való közvetlen találkozásokra helyezik a hangsúlyt, “elmegyünk az emberek közé, a szemükbe nézünk, (…) és nem termekben, bizottsági üléseken kívánunk üzengetni a sajtón keresztül”.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke az alföldi megyeszékhely kapcsán megjegyezte, hogy az egyik legsúlyosabb gond a városban a közbiztonság helyzete, a legutóbbi statisztikák szerint “Szolnok az ország egyik legfertőzöttebb települése a bűnözés szempontjából”.

Kiss Gabriella jobbikos polgármesterjelölt arról beszélt, hogy nem klasszikus fórumot szerveztek, hanem standolással egybekötött ismertetést a programjukról, jelöltjeikről.

A Jobbik Szolnok fejlődését a munkahelyteremtésben látja, és inkább “gyárépítésekbe kezdenének, mintsem rombolásokba”. Győzelmük esetén – tette hozzá Kiss Gabriella – azt is megvalósítanák, hogy a lakosság az eddiginél sokkal “erőteljesebben” tudjon beleszólni az egyes, várost érintő döntésekbe.

(MTI)