Ha a Jobbik győz Gyöngyösön, a város változásokra számíthat, a poshadt levegőt ki lehet engedni az ablakon, a fejlődés, a gyarapodás ideje köszönt be – jelentette ki a párt elnöke kampányzáró sajtótájékoztatóján szombaton.

Vona Gábor szavai szerint ahhoz, hogy Gyöngyös fejlődhessen, alkalmas polgármesterre és a polgármester mögött álló alkalmas csapatra van szükség.

A pártelnök arról is beszélt, hogy egy “a Jobbik közreműködésével Gyöngyösre települő orosz energetikai cég” hamarosan beruházásba kezd az ipari parkban. A vállalkozás “első körben” százötven embert alkalmaz majd, illetve ezer beszállítói munkahelyet is teremt.

Hozzátette: egy élelmiszeripari beruházásra is kaptak ígéretet, ami további száz munkahelyet eredményezhet Gyöngyösön.

Vona Gábor kitért a bal- és jobboldal – szavai szerint esélyesnek mondható – polgármesterjelöltjeire is. Úgy fogalmazott, hogy “az összeomlott baloldal” jelöltje, Hiesz György a múlt embere, “tőle várni a változást dőreség, megválasztása esetén a város teljesen el fog szigetelődni”.

Közlése szerint szintén a múlt embere a Gyöngyösön “egyszer már megbukott” Tatár László, akit a Fidesz akar a város élére állítani. A jobbikus politikus felháborítónak nevezte a Fidesz Gyöngyösön folytatott “mocskolódó kampányát”.

Vona Gábor kérdésre azt mondta: a Jobbik Heves megyében Gyöngyösön, Hevesen, Füzesabonyban, Recsken és Gyöngyöspatán is győzelemre számít, továbbá a megyei közgyűlésben is megkerülhetetlen erővé válik.

Kévés Tamás, a Jobbik gyöngyösi polgármesterjelöltje azt mondta, hogy vasárnap az elmúlt huszonöt évet fogják leváltani, “az elmúlt huszonöt év politikai elitje fog távozni”.

(MTI)