"Ki gondolhatja, hogy az internet korszakában lehet a vélemények szabad áramlását korlátozni? Meg vagyok döbbenve, önök mennyire a múltban élnek." – Orbán Viktor válasza az EP meghallgatás médiatörvény-kritikáira

Néhány kérdés:

– Ki gondolja azt, hogy egyedüli Európai országként Kína mintájára, honlapokat blokkolhat majd a Médiahatóság? Ki gondolja azt, hogy ez és a hazaiak portálokat elérő huszonötmilliós bírság semmiben nem sértheti a szólásszabadságot?

– Ki gondolja azt, hogy kihagyhatja a kínos részeket egy Brüsszelbe küldött médiatörvényből?

– Ki gondolja azt, hogy az internet korában az MTI hazug fordítással tehet közzé egy hírt, nemlétező mondatokat adva egy német politikus szájába?

– Ki gondolja azt, hogy senki sem tud két kattintással utánakeresni, ha kamuzik egy beszédében?

– Ki gondolja azt, hogy senki nem emlékszik, hogy tíz éve még – a saját kancelláriaminisztere szerint is – "vajákos dolognak tartotta" az informatikát?

– Ki gondolja azt, hogy pártigazgatójától sem tudjuk róla, hogy "nem igazán ért a számítástechnikához" és nagy eredmény, hogy "tudja mi a fax és az email közti különbség – kis túlzással".

– Ki gondolja azt, hogy ezek után hitelesnek tartjuk "szakértői" véleményét?

 A fenti idézet után Orbán még azzal is eldicsekedett, hogy "Mi a Facebook-on nyertük meg  a választásokat!". A Facebook-felhasználók száma csak a választás első fordulója után érte el az egymillió főt és Orbánnak akkortájt kb. 20 ezer rajongója volt. Ami Facebook-on szép szám, de egy győzelemhez kicsit kevés. És ha igaz lenne, amit Orbán mond, akkor miért hagyta ott majd 2 és fél hónapra a "csodafegyvert"?

(Fideszfigyelő)