A közlemény szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 49 éves budapesti T. György ellen. A férfi három társa, az 52 éves T. János, az 54 éves T. József és a 43 éves B. László budapesti lakosok a gyanú szerint a bűncselekmény elkövetésében bűnsegédként közreműködtek.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint T. György 1996. november 13-án a Budapest VIII., Kerepesi úton található ügető melletti területen több lövést adott le egy hajtóra, aki a bűncselekmény során megsérült.
A rendőrség kedden tartózkodási helyén fogta el a négy férfit, akik közül kettő elfogásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége működött közre.
1996. november 13-án este három lövés ért egy sokszoros bajnok hajtót a Kerepesi úti ügetőpályán, L. Csaba a fején, a hátán és a combján sérült meg. A rendőrség akkor azonnal lezárta a környéket, de a tettest, vagy a tetteseket nem sikerült elfognia.
A nol.hu azt írta, Bagoly Bettina fővárosi főügyészségi szóvivő két hete jelentette be, hogy a főügyészség az ügyben szeptember 23-án előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt elrendelte a korábban egyszer már megszüntetett nyomozás folytatását.
A Fővárosi Főügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodára bízta a nyomozást, és ők kedden őrizetbe vették T. Györgyöt – erősítette meg a nol.hu értesülését Retteghy István ügyvéd. A lap azt írta, a budapesti éjszakai élet egykori “hírhedt verőlegényével” együtt őrizetbe vették két testvérét is. Előre kitervelten elkövetett emberöléssel gyanúsítják őket.
A meglőtt hajtó az 1996. november elsején Óbudán kivégzett Prisztás József üzlettársa volt, és rendőrségi források szerint az NNI az ellene végrehajtott gyilkossági kísérlet hátterében is Portik Tamást sejti – olvasható a nol.hu-n.
A PestiSarcok.hu nemrég azt írta, a 90-es évek megoldatlan leszámolásait elkövetők elfogásán dolgozó nyomozócsoport birtokában több olyan vallomás van, amelyek szerint Portik Tamás elszámolási vita miatt adhatott megbízást a Prisztás József lovaival is versenyző fogathajtó lelövésére.
(MTI)