A gyanús csomagot múlt csütörtökön találták a dél-lengyelországi városban egy autóbuszon. A szögekkel és ammóniumnitráttal töltött főzőkuktát még időben eltávolították a járműről, de a járdán felrobbant, és egy embert könnyebben megsebesített.

A több napon át, több száz rendőr bevonásával folyó nyomozás során a köztéri kamerák által rögzített, a médiában közzétett felvételek alapján azonosították a gyanúsítottat. Kilétére vonatkozóan a macedóniai látogatáson tartózkodó Blaszczak nem közölt részleteket.

A lengyel sajtó a nap folyamán arról számolt be, hogy a rendőrség körülvett egy, a robbanás helyszínéhez közel eső lakóházat. A Gazeta Wyborcza napilap wroclawi regionális kiadása úgy értesült, hogy a fiatalember az őrizetbe vétel során nem tanúsított ellenállást, és be is vallotta tettét. Lakását a rendőrség átkutatta.

Kedden este rendkívüli sajtóértekezletet tartottak Wroclawban az ügyben. Jaroslaw Szymczyk országos rendőrfőkapitány közölte: a gyanúsított lengyel állampolgárságú, büntetlen előéletű 22 éves egyetemista. Azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a fiatalember pincéjében három további robbanószerkezetet találtak volna, Szymczyk nem erősítette meg, és a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva a lehetséges indítékokról sem adott tájékoztatást.