Az államfő részvéttáviratában – amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el hétfőn az MTI-hez – azt írta: mély megrendüléssel fogadta a szomorú híreket a floridai Orlandóban történt kegyetlen fegyveres támadásról, amely számos ártatlan áldozatot követelt.
“Engedje meg, hogy Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétünket az áldozatok rokonainak, hozzátartozóinak. E nehéz órákban mindnyájukkal együtt érzünk, és szívből osztozunk nagy fájdalmukban. A merénylet sebesültjeinek mielőbbi gyógyulást kívánunk” – írta Áder János.
A köztársasági elnök részvéttáviratában hangsúlyozta: “mindent meg kell tennünk, hogy a békés emberek életét sehol se fenyegethessék az erőszak, a pusztítás, a terror megszállottjai”.
Az államfő egyben arról biztosította az amerikai elnököt, hogy Magyarország kész kivenni részét azokból a közös erőfeszítésekből, “amelyek révén tovább erősíthetjük országaink és állampolgáraink biztonságát”.
Vasárnapra virradó éjszaka a Pulse nevű orlandói melegbárban egy 29 éves férfi válogatás nélkül lövöldözni kezdett. Mielőtt a rendőrök és különleges egységek agyonlőtték, ötven embert megölt és ötvenhármat megsebesített. Barack Obama terror- és gyűlöletcselekménynek minősítette a történteket.
(MTI)