Mint arról korábban hírt adtunk, a hajdúsámsoni Eszterlánc Óvodát a település önkormányzata a Hit Gyülekezetének kívánja átadni működtetésre. Az ezzel kapcsolatos jobbikos sajtóközleményre reagálva Antal Szabolcs, Hajdúsámson fideszes polgármestere “érdekes” választ adott, ami nyílt levél megírására sarkallta Kulcsár Gergelyt, a Jobbik országgyűlési képviselőjét. Ezt a levelet közöljük alább:

Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezetője

Tisztelt Polgármester Úr!

A mai nap folyamán aljasnak, köpönyegforgatónak és hazugnak neveztem Önt a legnagyobb közösségi oldalon. Ezen levelemmel szeretném megindokolni, hogy miért tettem mindezt.

A történetet ott kezdeném, hogy április elején nagy csinnadrattával avatták fel a hajdúsámsoni Eszterlánc Óvoda új épületszárnyait, amelyre az állam 110 millió forintot adott a magyar emberek adóforintjaiból. Egy hét sem telt el, és Ön április 7-ére villámgyorsan összehívta a helyi képviselő-testületet, és fű alatt megszavazták azt, hogy az ország egyik legnagyobb óvodáját átadják a Hit Gyülekezetének. Magyarul: a Fidesz kiszolgáltatta a hajdúsámsoni gyermekeket az ország legnagyobb, kártékony szektájának. Ez aljasság!

Mindezt azok után tették, hogy 2012-ben az akkori városvezetés ellenében a helyi Fidesz tiltakozott az ellen, hogy az általános iskola fenntartói jogát átadják a népnyelvben csak hitgyülinek nevezett szektának. Akkor az önök képviselői az iskola átadás ellen szavaztak. Most pedig a titkolózva összehívott testületi ülésen Ön kezdeményezte, hogy a Református Egyházzal szemben, a Hit Gyülekezete kapja meg az óvoda fenntartói jogát. Ezt nevezik köpönyegforgatásnak!

Miután a Jobbik nyilvánosságra hozta a Fidesz ezen aljasságát és köpönyegforgatását, Ön szerecsenmosdatásba kezdett. Azt nyilatkozta, hogy csak elvi döntés született. Holott a fideszes többség egyértelműen döntött arról, hogy a nevezett szektáé legyen az óvoda a jövőben. Szóval hazudott. Azt is elmondta, hogy Hit Gyülekezete önként jelentkezett a fenntartói jogért, ezért lehetett az övé. Holott a Református Egyház is jelentkezett, de önök, fideszes és kereszténydemokrata képviselők inkább a hitgyülit választották. Tehát nem csak, hogy hazudott ez ügyben is, hanem aljas, elvtelen döntést is hoztak.  Majd hozzátette, hogy „2012-ben épp az iskolaátadás kapcsán a Jobbik minősíthetetlen magatartást tanúsított az érintett egyházzal kapcsolatban – az ügy bíróságra került, amit a Hit Gyülekezete meg is nyert.” Polgármester úr, ismét hazudott. Ellenem ugyan indított polgári pert a Hit Gyülekezete, de azt én 100%-ban megnyertem. Aki sorozatban hazudik, azt pedig hazugnak hívják.

Polgármester úr!

Remélem sikerült megindokolnom, hogy miért minősítettem Önt úgy, ahogy. A levelem végén egy igen komoly kéréssel fordulok Önhöz: vonják vissza a döntésüket és ne adják az óvodát a Hit Gyülekezete karmai közé!

Kulcsár Gergely
országgyűlési képviselő

 

Debrecen, 2017. április 10.