Ahogy csordogálnak az információk az új kormány várható tagjairól, úgy jelengetnek meg elemzések, visszaemlékezések az egyes személyeket illetően. Akik vidékről indulnak, azokról az otthoniak tudnak ezt-azt, jól-rosszul. Debrecenből várhatóan két államtitkár emelkedik ki, az egyik újrázó, a másik teljesen új az országos politikában. A Holdrabló blog rájuk pillantott.

Halász János a vicces munkacímet viselő Nemzeti Erőforrások Minisztériumának (NEM) lesz parlamenti államtitkára, a helyi rossz nyelvek szerint Orbán Viktor ezzel hálája meg neki, hogy debreceni kulturális alpolgármesterként közelről figyelte a gyakorta önjáró Kósa Lajost, s adott róla jelentéseket közvetlenül a Nagyfőnöknek.

Kovács Zoltán, a debreceni önkormányzat kommunikációs tanácsnoka, egyben önkormányzati képviselő a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációval foglalkozó államtitkára lesz hamarosan. “Teljesen megérdemelten. Elképesztő munkát végzett annak érdekében, hogy Debrecen úgy éljen az ország köztudatában, ahogyan most él. Kovács Zoltán feledtette velünk mindazt, amiről nem is lenne ildomos tudni a város kapcsán. Ő volt az egyik fő felelőse a kirakatkommunikációnak, a gagyi bóvli tömeges eladásának. Jól is csinálta, de tegyük hozzá újra és újra: egész kis médiabirodalom állt mögötte. (…) Kommunikációs tanácsnoki hatékonysága a kézi vezérlésű cívis média hatótávolságán túl nem terjed, értsd: a nem fideszes sajtót nem tudta kezelni. A közgyűlésben érdemi eredményeket sokat nem tudott felmutatni, többnyire cinikus(nak ható) és fölényesen lekezelő stílusával véteti észre magát, ha egyáltalán észrevéteti, mert annyira bele tud szürkülni az egyébként sem színes benti nyájba.”

Holdrabló arra a kérdésre keresi a választ, hogy miért Kovács mellett döntött a leendő miniszterelnök, amikor “ezerszer tehetségesebb emberei lehetnének erre a posztra. Olyanok, akik hosszú évek alatt a farkasveremben edzettek az új kormányzati érára, nem pedig olyanok, akik helyi szinten takaróztak helyi médiával, a kellemetlen kérdésekre viszont vagy badarságokat, vagy egyáltalán nem válaszoltak.” Majd a blogger meg is adja a választ. “Kulcsszó: feláldozhatóság. Kovács Zoltán csapatának kell majd megoldania a lehetetlent. A fideszes ígéretek, a nagystílű, blöffre bemondott hőzöngések és a kivitelezhetetlen világmegváltás számonkérésének hárítását. Borítékolható, hogy hatalmas bakikra és arcra bukásokra lehet számítani ezen a téren.”

További pályarajz és a következtetések kibontása a Holdrabló blogban.

Forrás: Alternatív Nyilvánosság