A devizahitelek piaci árfolyamon történő forintosításával a kormány legalizálja az évszád egyik nagy pénzügy átverését és így százmilliárdos nagyságrendben hagy a bakoknál az emberektől indokolatlanul elvett forintokat. A valódi és igazságos megoldást a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása jelentené.

Nem véletlen, hogy a devizahiteleseket képviselő számos civil szervezet minden lehetséges eszközt fel kíván használni arra, hogy ennek a pénzügyi szemétnek a legalizációját megakadályozza.

November 28-án pénteken ezért tüntetést szerveznek az MNB és a Bank Center épületei közé így is kifejezésre juttatva a számukra teljesen elfoghatatlan törvénymódosítást.

A demonstráción felszólal többe között Dr. Damm Andrea, a Devizahiteles Kerekasztal jogvédője, Tatár József, az Otthonvédelmi Tanács elnöke. A parlamenti pártok közül sajnálatos módon csak a Jobbik érezte úgy, hogy ki kell állnia a több százezer devizahiteles érdekeiért. A rendezvényen így felszólal Vona Gábor, a Jobbik elnöke, továbbá Z. Kárpát Dániel a párt országgyűlési képviselője és Varga István az MNB Fb jobbikos delegáltja.

Utcára hív a Jobbik!

A nemzeti ellenzék pártja minden lehetséges eszközével tiltakozik a ma megszavazott, lényegében piaci áron történő forintosításról szóló javaslat ellen, amelyet a pénzügyi visszaélések legalizálásával egyenértékűnek tart. Álságosnak tartjuk, hogy a kormányzat a Kúria döntésével takarózik, mivel a szervezet állásfoglalása nem kötötte meg a kabinet kezét a forintosítási árfolyam tekintetében. Itt a Jobbik álláspontja szerint a felvétel napjának árfolyamán kellett volna átváltani az összegeket, visszajuttatva a károsultaknak az utolsó indokolatlanul elvett forintjaikat is – írja Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke keddi sajtóközleményében.

A Jobbik nem támogathatta az úgynevezett „fair bankokról” szóló javaslatot sem, hiszen az még mindig magában foglal számos olyan „aknát”, amely alapján a bankok egyoldalúan háríthatnak át díjakat és költségeket ügyfeleikre, márpedig az ügyfelek jelen kiszolgáltatott helyzetében a Jobbik egyetlen hasonló terhelés lehetőségének helyben hagyására sem adhatja áldását.

Mivel a parlamenti tiltakozás lehetséges formáit kimerítettük, képviselőink a tegnapi és a mai napon is csatlakoztak a Kossuth téren tüntető károsultakhoz, továbbá pénteken 16 órára minden szimpatizánst és a bankok által kifosztott polgárt várunk a Szabadság térre, a Bank Center elé, hogy markáns kiállással megállítsuk a kormányzat az érintett bankokkal összejátszó paktumpolitikáját.

alfahir.hu