„Felfelé bukott” liberális értelmiség és egykor ügynökként szolgáló „megmondó emberek” formálják a közvéleményt és a közerkölcsöt – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Pörzse Sándor. A Jobbik országgyűlési képviselője és a Bar!kád magazin főszerkesztője elmondta: a Jobbik döbbenten tapasztalja azt, hogy a liberális „megmondó emberek” a választások után közel egy év után is a helyükön maradnak, közerkölcsöt és véleményt formálnak, ugyanúgy mint az előző nyolc év folyamán. A nemzeti radikális képviselő példaként hozta fel Alföldi Róbertet illetve Such Györgyöt, aki egy ország közvéleménye szerint szétverte a Magyar Rádiót, valamint az elnöki posztból való távozásakor 168 millió forintot osztott ki a haveroknak. Pörzse hozzátette: a Fidesz ennek ellenére sem hajlandó semmilyen vizsgálatot elindítani az ügyben.

A Bar!kád magazin főszerkesztője ide sorolta Kert Attilát is, aki úgy üzemel a Magyar Televízióban, mint állam az államban: önállóan határolódik el különböző pártok megnyilvánulásaitól, különböző politikai pártok vezetőinek véleményétől, sőt tiltotta le a Jobbik reklámfilmjét.

Pörzse Sándor véleménye szerint a legsúlyosabb kérdés az, hogy vajon mikor jelenik meg a Magyar Televízió, illetve a magyar média környékén a Securitate meg a magyar titkosszolgálatok után a KGB vagy esetleg a Stasi valamelyik ügynöke. Hozzátette: a közelmúltban kiderült, hogy Heltai Péter – a jelenlegi médiatörvény egyik szülőatyja az elmúlt húsz évben minden kormányt, minden politikai hatalmat túlélt, sőt mindig egyre nagyobb szerepet kapott – a Securitate-nak öt év alatt 28 jelentést adott „Égel” fedőnéven.

A nemzeti radikális képviselő megjegyezte: többek között olyan nevekről jelentett, mint Csoóri Sándor vagy Szőcs Géza. Pörzse Sándor ide sorolta Böröcz Istvánt is, aki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap új elnöke, régen pedig III/III-as ügynök volt és „Nádasdy” néven jelentett. A Jobbik szeretné tudni, hogy miért vannak ezek az emberek még mindig a helyükön, ha Orbán Viktor első beszédei egyikén azt mondta, hogy a liberális értelmiség ideje lejárt és új értelmiséget kell létrehozni.

S. Sz. – barikad.hu