A kocsin nem volt rendszám. Szöges útzárral tartóztatták fel a rendőrök Ercis és Patnos városa között az országúton. A sofőrt őrizetbe vették. Az akciót három hónapos titkosszolgálati munka előzte meg.
Az utat lezárták, a környéken széles körű biztonsági óvintézkedéseket vezettek be, páncélautókat és tűzszerészeket rendeltek a helyszínre. A gyanús járműben huszonnégy gázpalackot, valamint egy robbanószerkezetet találtak.
A szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezet korábbi délkelet-törökországi és fővárosi merényleteinél szintén autóba rejtett robbanószerkezeteket hozott működésbe.
Ankarában március 13-án a városközpontban lévő Kizilay téren, az egyik legforgalmasabb ankarai bevásárlóközpont közvetlen közelében következett be a detonáció. A robbanószerkezet az öngyilkos merényletet megelőzően 840 kilométert megtéve egy távolsági autóbusz csomagterében, poggyászként érkezett Ankarába a délkelet-törökországi Sanliurfából. A terrortámadásban 36 ember vesztette életét.
Február közepén a kormányzati negyedben katonákat szállító autóbuszok mellett robbantott a támadó, 29 ember halálát okozva. Az elkövető itt bérelt autót használt az akcióhoz.
(MTI)