A 2011. július 11-én – hétfőn – este Debrecenben történt vihar következtében elsősorban a belvárosban számos fáról gallyak, ágak törtek le, de fakidőlések is történtek, melyek – az önkormányzat információi szerint – járműveket és lakóingatlanokat is megrongáltak. A kárelhárítás érdekében a város önkormányzata folyamatosan tartja a kapcsolatot a tűzoltósággal, illetve 2011. július 12-én – kedden – reggel 6.00 órától az AKSD Kft., 8.00 órától pedig a Dehusz Kft. munkatársai elkezdték a letört gallyak, ágak eltávolítását az úttestekről, járdákról. Kedvező esetben ezt a munkát a város területén jövő hét elejéig befejezik.

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városüzemeltetési Osztálya arra kéri a város lakóit, hogy ha közterületen letört, de fákon fennakadt, s így balesetveszélyes ágakat látnak, arról értesítsék az osztályt a varosuzemeltetes@ph.debrecen.hu e-mail címen vagy az (52) 511-530-as telefonszámon. Leszakadt elektromos vezetékeket ne közelítsenek meg, s ha ilyeneket látnak, arról az áramszolgáltatót (E.ON) értesítsék!

A városüzemeltetési osztály azt is kéri a város lakóitól, lakóközösségeitől, hogy lakókörnyezetük rendbetételének megkönnyítése és meggyorsítása érdekében az úttestre, járdákra került gallyakat, ágakat az utca egy arra alkalmas területén gyűjtsék össze, hogy elszállításuk könnyebbé válhasson. Mindeközben fokozottan figyeljenek a balesetveszély elkerülésére!

szebbjovo.hu