Portré fotózáson gondolkozol ?

Portré fotózás

Mikor megérik az emberben az elhatározás, hogy ellátogat egy fotózásra, nevezetesen egy portré fotózásra, akkor általában a második gondolata az, hogy „na és akkor mit vegyek fel…???”

Van akinek annyira egyedi stílusa van, hogy mindenképpen azt szeretné megmutatni, kihangsúlyozni, például egy rocker, vagy egy akár egy pin up vagy rockabilly rajongó.

Ezek a tipusú modellek nem igényelnek tanácsadást, maximum csak egy pici plusz ötletet a részemről, némi kis megerősítést, amivel még klasszabbá varázsolhatják az amúgy is extra stílusuk összhatását. Nekik kár is lenne fontoskodó, kéretlen tanácsokat adnom, pláne mivel akkor a portré fotózás lényegét venném el, méghozzá az önkifejezést. A portré pedig róluk kell szóljon, nem az én ötleteim erőszakos megvalósításáról.

Vannak akiknek viszont kell a segítség, akik nem annyira vannak tisztában azzal, mit is érdemes felvenni egy portré fotózásra, mibe érdemes megjelenni, ami természetes, hisz nem főállásban fotómodellek. A bizonytalan modelljeimnek nagyon szívesen segítek, a weboldalom a portré fotó menüpont alatt is irok pár sort arról, hogy mi az ami ruházatban jó irány egy fotózáskor, de telefonon is, emailben is bármikor elérhető vagyok, ha segítségre van szükség.

Mit ne viselj Portré fotózáson !

De, hogy mit ne viselj, ha szép fotókat szeretnél magadról, íme néhány tipp, a teljesség igénye nélkül: – Általában a fotósok mumusa a mintás, feliratos felsőruházat. Egyszerűen azért, mert a figyelmet erősen elvonja az arcról. Vannak akik ragaszkodnak hozzá, és nem lehet lebeszélni őket a viselésükről, de általában nem javaslom, hogy olyan szettet válassz, amiben ilyen ruha szerepel. – Ne viselj „tájidegen” ruhát, cipőt pl egy szabadtéri portré fotózáskor. Értem ezalatt, hogy ha a Duna parton fotózlak, a hűs lombok alatt, vizes homokon sétálgatva, nem feltétlen szerencsés, ha kiskosztümben, tűsarkúban, vagy éppen a holdról is látszó rikító, neon színű ruhában jelensz meg. Nem lesz a fotó összhatása kellemes, és valljuk be, te amiatt érkezel a fotózásra. – Ha eddig nem próbálkoztál a stílusodtól merőben elütő öltözékkel, azt javaslom, ne most próbáld ki. Észrevehető lesz a fotókon, hogy feszengsz benne, nem találod a helyed, nem vagy önazonos miatta.

– Túl színes ruházat sem szerencsés, bizonyos környezetben. A színek a tudatalattinkban boldogságérzetet generálnak, feldobódunk tőlük, „jó rájuk nézni”, ám van amikor túlzásokba lehet esni velük. Jobb ha homogénebb a ruházat, színes ugyan, ám púderesebb, lágyabb ruhákban gondolkodsz, olyanban, ami inkább kiemeli a szépséget, mintsem elrejtse az arcodat, és uralja a fotót. – A túl sok kiegészítő is elvonja a figyelmet a modellről, akarva akaratlanul is odanézünk, legyen az egy óra, vagy egy dominánsabb nyaklánc.

Portré fotózás :https://nadettfoto.hu