Nemrégiben időközi választás zajlott le Debrecen egyik önkormányzati körzetében. A kampány során a Fidesz jelöltje új játszótér létesítését ígérte meg a Pandúr utcán lakóknak. Az átadás a napokban megtörtént, de csakhamar kiderült, hogy a képünkön is látható kalózhajót egy Holló utcai játszótérről helyezték át az új helyszínre. Az üggyel kapcsolatban álhírportálunk megkereste Pósán Lászlót, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy álinterjú keretében szerezzen tőle információkat az esetről.

A hajó itt még az eredeti helyén, a Holló utcai játszótéren

– A Jobbik debreceni képviselői nehezményezik, miszerint a Fidesz úgy tartotta be az egyik választási ígéretét, hogy a cívisváros egyik játszóteréről egy hajót elszállított a frissen átadott Pandúr utcai játszótérre. Mi erről a véleménye?

– Ebből is kiviláglik, hogy a jobbikosok nem értenek semmihez. Mi abban a meglepő, ha egy hajó egyik nap még itt van, másnap meg egy másik helyszínen? Hadd mutassak rá, hogy a hajó egy közlekedési eszköz, ilyeténképpen az a legjellemzőbb tulajdonsága, hogy változtatja a helyét. Szegény Horthy ellentengernagy most nem lenne büszke a jobbikosokra, az biztos.

– Az indoklás szerint azért helyezték át a hajót a Holló utcai játszótérről a Pandúr utcai új játszótérre, mert beleköltözött egy hajléktalan…

– Biztosíthatom az olvasóközönséget, hogy a Fideszt nem az anyagiak motiválták a művelet során, tehát a szóban forgó hajléktalan polgártársunkat nem köteleztük menetjegy megvásárlására, dacára a Holló utca és a Pandúr utca közötti jelentős távolságnak. Emlékeztetnék továbbá mindenkit a Fidesz azon jelmondatára, miszerint mi senkit sem hagyunk az út szélén. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ezúttal is betartottuk az ígéretünket, és nem hagytuk ott a hajléktalan utast a hajó előző állomásán.

– Tervezi a Fidesz Debrecenben újabb hajójáratok beindítását?

– Ezt a DKV illetékeseitől kellene megkérdezni. Biztos vagyok benne, hogyha jelentős igény mutatkozik rá a debreceni utazóközönség körében, akkor a szakembereink meg fogják találni a kielégítő megoldást.

– Szeretném felhívni a képviselő úr figyelmét, hogy a cívisváros természeti környezete látványosan nélkülözi a hajózható folyamokat, a tengerpart hiányáról nem is beszélve.

– Ilyesmi nem jelenthet gondot a Nemzeti Együttműködés Rendszere számára. Arról pedig nem én tehetek, hogy a jobbikosok annyira fantáziátlanok és annyira nem értenek semmihez, hogy nem tudják elképzelni hajójáratok üzemeltetését az Alföld közepén.

(Interjúnk elkészítése után szerettük volna megkérdezni a DKV hajózási főosztályának vezetőjét is, de láttunkra elszaladt.)

rondajelen.hu álhírportál nyomán szebbjovo.hu