Kondás Elemér, a Debrecen mestere szemlátomást kissé feldúlt volt a Győri ETO legyőzését követően amiatt, hogy két játékosa is megsérült a találkozón. A szakember provokátort is látott, de nem nevezte meg.

Rangadóval kezdte a 2012/2013-as bajnokságot a DVSC-Teva: az előző szezon bronzérmese, a Győr látogatott az Oláh Gábor utcai stadionba – számol be a dvsc.hu. A Loki hivatalos honlapja szerint Kondás Elemér vezetőedző a csapat összeállításakor figyelembe vette, hogy jövő hét szerdán ismét BL-selejtezőt játszik a csapata, így például Adamo Coulibaly a kispadon kezdett. Bódi Ádám betegség miatt hiányzott, míg Meyé és Farkas sérült, Bouadla pedig már a csapattal edz, de még nincs bevethető állapotban.

Rezes nagy helyzetével kezdődött a találkozó, a középpályás lövése kicsivel ment el a bal kapufa mellett. Nem kellett azonban sokat várni az első, majd a második gólra, ugyanis a visszatérő Ibrahima Sidibe a 8. percben megszerezte a vezetést, majd két perccel később gólpasszt adott Szakálynak. Talán már mindenki kiütéses Loki-sikerre számított, amikor hirtelen egy potyagóllal szépítettek a vendégek, majd gyorsan még két nagy helyzetet kidolgoztak. Zajlottak tehát az események a pályán, nagy volt az iram és a küzdelem, és persze gólokban sem volt hiány, merthogy újabb született: a 21. percben Reszes passzából Sidibe már a második találatát jegyezhette. Utána kicsit leült a meccs, legalábbis ahhoz képest, ahogy kezdődött, de továbbra is a Loki irányított. Bár a végén az ETO-nak is volt helyzete, még a szünet előtt nekünk sikerült növelnünk az előnyt: Kulcsár Tamás több győri védőt is kicselezve látványos gólt lőtt a hálóba. Sajnos szomorú esemény is történt a pályán, mert egy ütközés után földön maradt kapusunk, Nenad Novakovics, akit hordágyon vittek le, komolynak tűnik a sérülés. Helyén Verpecz István folytatta.

A szünetben Rezes László helyett Adamo Coulibaly állt be, aki így a Sint-Truidenben töltött időszak után ismét együtt játszhatott Sidibével.

Az 53. percen büntetőhöz jutott a Győr, de nem tudta kihasználni a lehetőséget, mert Trajkovics lövését Verpecz védte! A zöld-fehérek többet birtokolták a labdát, mint az első félidőben, néhány helyzetük is akadt, míg a Loki ziccereket hibázott, így 4-1 maradt az állás. Az utolsó tíz percben már emberhátrányban futballoztunk, mert Varga József is megsérült (a győriek időnként igen durván futballoztak) és már nem volt több cserelehetőségünk.

Súlyos Novakovics sérülése

A mérkőzés első félidejében egy ütközés után elsőre is súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Nenad Novakovics, akit hordágyon kellett levinni. A szerb kapus az első diagnózis szerint belső térdszalagszakadást szenvedett, így hosszabb kihagyásra számíthat. A mérkőzés után kórházba vitték a játékost, hogy alaposabb orvosi kivizsgálásnak vessék alá.

Megható jelenet volt egyébként, amikor Novakovicsot úgymond riválisa, de mégis nagyon jó barátja, Vukasin Polekszics támogatta az autóig, és ő is vitte el a kórházba.

Nenad Novakovicsnak mielőbbi jobbulást kívánunk!

Szintén megsérült Varga József, aki azonban a mérkőzés után elmondta, hogy nem nagy a baj, valószínűleg jövő hét szerdáig felépül.

Kondás Elemér (DVSC-TEVA): – Ezen a meccsen sikerült két komolyabb sérülést összeszedni… Jó, erről ennyit… Úgy gondolom, a srácok mentek becsülettel, és szép gólokat szereztek. Feszült volt a hangulat, de voltak olyanok, akik még azokat a provokációkat is megcsinálták, amiket nem kellett volna, de erről ennyi bőven elég. Nagyon értékes győzelmet arattunk. A srácok azt tették, amit korábban is vártunk tőlük, nagy akarással, nagy alázattal futballoztak, és helyenként szép akciókat vezettek. Gratulálok nekik. Azért változtattunk az összeállításon, mert szerettünk volna friss embereket bedobni a BL-meccsek, az utazások miatt. Hála Istennek, jól szálltak be, de hát nem is 11 emberből áll a keret. Próbáljuk meccsben tartani a játékosokat, hogy amikor szükség van rájuk, tudjanak segíteni. Ibrahima Sidibe és Kulcsár Tamás gólt is szerzett, de a többiek is jól megoldották a feladatukat.

 
dvsc.hu, pepsifoci.hu nyomán szebbjovo.hu

1343543940