A püspökladányi időközi országgyűlési képviselőválasztás első fordulójában már egyértelművé vált, hogy az ellenzéki pártok közül a jobbikos Rigán István a legerősebb jelölt – mondta sajtótájékoztatóján Dúró Dóra. A Jobbik szóvivője szerint kijelenthető: azoknak, akik ellenzéki képviselőt szeretnének látni az országgyűlésben, egyetlen lehetősége, hogy Rigán Istvánra szavazzanak. Dúró Dóra felhívta a figyelmet az első fordulóban elért jobbikos eredményre, valamint az MSZP-re, illetve az LMP-re rávert nagy különbségre, amely újabb bizonyítéka a Jobbik erősödésének.

A nemzeti radikális képviselő azokhoz a Fideszre szavazó választókhoz is szólt, akik az első fordulóban csak azért szavaztak a Fideszre Püspökladányban, mert a szocialisták visszatérésétől, megerősödésétől féltek. Mivel erre láthatóan nem kerül sor, ezért ezek az emberek is őszintén szavazhatnak a második fordulóban, amennyiben a Jobbik jelöltjét, vagy a Jobbik programját szimpatikusabbnak találják.

A Jobbik úgy véli – mondta Dúró Dóra – , hogy nincs szükség még eggyel több „bólogató Jánosra”, aki a kétharmad minden megszorító intézkedését bábként megszavazza. Az egyetlen lehetőség a valódi változásra Rigán István és a Jobbik képviselőcsoportjának gyarapodása – hangsúlyozta a Jobbik szóvivője. Hozzátette: most már nem csak az elmúlt 8 év, hanem az elmúlt 9 év politikájáról kell beszélni, hiszen a Fidesz egy éves kormányzása nem hozott érdemi változásokat.

A politikus asszony kiemelte: Bodó Sándor, a Fidesz képviselőjelöltje szórólapján arra tesz célzásokat, hogy ha nem ő nyeri meg a választást, akkor nem kap pénzt a térség a fejlesztések kivitelezéséhez, elveszíti a járásközpont lehetőségét, és nem tudnak új munkahelyeket teremteni. Dúró Dóra a Jobbik tiltakozásának adott hangot, miszerint ilyen etikátlan „zsarolásokkal” nem lehet az embereket rávenni arra, hogy a kormánypárti képviselőjelöltre szavazzanak.

S.SZ.- S.V. – barikad.hu