A győri székhelyű vállalat a döntését azzal indokolta, hogy a Győri ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok negatív hatást gyakorolnak a klub hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Hungaria Motor Kft. együttműködésére. Az utánpótlást ugyanakkor változatlanul segíti a vállalat. A sajtóközlemény szerint az Audi Hungaria “tovább folytatja a Győri ETO FC utánpótlásának 2011 óta tartó támogatását, jelentősen hozzájárulva a régióban élő több száz gyermek és fiatal labdarúgó sportolási lehetőségének biztosításához”.
Az Audi Hungaria – amely az Audi-konszern tagja, az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója – évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, és az ország legnagyobb exportőreinek egyike. A cég szponzori visszalépése előtt a Győri ETO FC Kft. csődvédelmet kért. A futballklub honlapján megjelent rövid közlemény szerint a lépésre a “közvélemény előtt ismert okok miatt” került sor pénteken.
A helyzet azzal vált nehézzé a Győri ETO FC-nél, hogy hétfőn öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft., a klubot tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége.
A győri klub a honlapján arról tájékoztatta szurkolóit pénteken, hogy az NB I-es, a női NB II-es, az NB III-as és valamennyi korosztályos együttes pályára fog lépni a hétvégi fordulóban, így megrendezik a Győri ETO FC-Lombard Pápa Termál FC OTP Bank Liga-mérkőzést is hétfőn.
(MTI)