Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az áll: a Jobbik már 2010 végén huszonnégy olyan törvénymódosító javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, amelyek nagyságrendekkel szigorúbban büntették volna a “brókerbűnözőket”. Jellemző a XX. század leszerepelt pártjaira, hogy a Fidesz és az MSZP ezeket a javaslatokat kéz a kézben söpörte le az asztalról – fogalmazott.
A politikus hangsúlyozta: a K&H-ügy felelősei még 13 évvel a botrány kirobbanása után sem nyerték el méltó büntetésüket, ezért okkal lehet tartani attól, hogy az Orbán-kormány alatt nemcsak Kulcsár Attila, hanem Tarsoly Csaba is vígan élheti tovább mindennapjait. Ha a Jobbik kormányra kerül, olyan intézkedéseket fog hozni, amelyek felgyorsítják a brókerbotrányok felelőseinek elszámoltatását – közölte.
A Fővárosi Törvényszéken kedd reggel kezdődött a csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba és társai ellen indított büntetőper tárgyalása. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.
A Quaestor-ügy tavaly márciusban pattant ki: a Magyar Nemzeti Bank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.
(MTI)