Az ellenzéki párt követelését Volner János, Jobbik frakcióvezető-helyettese ismertette csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
Kiemelte, a Fidesz továbbra is titkolózik a Quaestor-ügyben és a banktitok mögé bújva nem teszi lehetővé az esetleges bennfentes kereskedelem vizsgálatát.
Volner János emlékeztetett, pártja képviselői korábban nyilatkoztak arról, hogy nem érintettek a Quaestor-botrányban, ismételt felszólításukat követően pedig ugyanezt várják a kormányoldaltól is.
A Jobbik emellett arra is felszólítja a kabinetet, hogy ne tegyen különbséget a csődbe jutott brókercégek ügyfelei között, hanem minden károsultnak egyforma mértékben nyújtson segítséget – tette hozzá.
Volner János kérdésre válaszolva hírlapi kacsának nevezte a Magyar Nemzet azon névtelen információt, amelyek arról szóltak, Novák Előd jövőre kikerülhet a párt elnökségéből. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a lap politikai megfontolásból próbál éket verni a Jobbik soraiba ugyanis a teljes elnökség úgy látja, Novák Elődnek helye van a párt vezetésében.
(MTI)