Bartha Elek elmondta: a hazai tizennégy felsőoktatási képzési területből tizenkettőt oktatnak, az egyetemen 14 kar, 67 alapképzési szak, 78 mesterképzési szak, 5 egységes osztatlan szak, 14 felsőoktatási szakképzés, 174 szakirányú továbbképzés és 23 doktori iskola működik.
“Töretlen a hallgatók érdeklődése a Debreceni Egyetem iránt, elsősorban a régióból, de az ország szinte valamennyi szegletéből érkeznek a jelentkezők. Továbbra is népszerű az angol nyelvű képzés is, amelyen jelenleg 101 ország 4028 diákja tanul” – ismertette a rektorhelyettes.
Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató hozzátette: az idei év újdonsága a kisvárdai közösségi felsőoktatási képzési központ létrehozása, ahol kihelyezett képzésként mezőgazdasági mérnöki és turizmus-vendéglátás alapképzési szakokon folyik majd oktatás.
Tovább bővül a kínálat a duális képzési területen is: a 2016/2017-es tanévtől a műszaki kar és a mezőgazdaság-, élelmiszer-tudományi és környezetgazdálkodási kar mellett a természettudományi és technológiai karon is elindul a gyakorlatorientált villamosmérnök- és vegyészmérnök-képzés, mások mellett az E.ON, a BorsodChem és az NI Hungary bevonásával – tájékoztatott az igazgató.
(MTI)