A hirado.hu értesülései szerint a járőrök Eger határában meg akarták állítani a férfi autóját, ő azonban hirtelen megfordult és eközben el akarta sodorni az egyik rendőrt.
A férfit a rendőrök több mint 15 kilométeren át üldözték, eközben a férfi a kocsija ablakán kinyúlva késsel hadonászott és több szembejövő autóra is ráhúzta a kormányt. Végül úgy sikerült megállítani, hogy nekiütközött egy busznak, amelyet a rendőrök állíttattak keresztbe egy kanyarban.
A hirado.hu azt írta: a dühöngő férfi még ekkor sem akarta megadni magát: a rendőröknek testi kényszert kellett alkalmazniuk, hogy megfékezzék. Az eközben szerzett sérülései miatt a mentők kórházba vitték. A férfit éjszaka rendőrök őrizték a kórteremben, a nyomozó ügyészség szombat délelőtt a kórházban gyanúsítottként kihallgatta és őrizetbe vette.
A hirado.hu-nak Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta: a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás.
Az M1 Híradójában elhangzott: az ügyészség vasárnap dönt a férfi előzetes letartóztatásáról, amelynek letöltésére lehet hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölik ki.
(MTI)