A Hajdúszoboszló Rhinoceros AFSE tagjai az idén harmadik alkalommal szervezték meg jótékonysági akciójukat, a Rhinos-karácsonyt. Ahogy a korábbi években, úgy az idén is sikerült nagy csapatokat, illetve ismert embereket felsorakoztatni karácsonyi gyűjtésük mögé.

Az interneten október végén elindított licitálásukhoz olyan csapatok csatlakoztak, mint a Honvéd vízilabdacsapata, a férfi kézilabda-válogatott, a hazai amerikaifoci-válogatott csapatai egy-egy dedikált mezzel, illetve a népszerű Edda és a Tankcsapda zenekarok ajánlottak fel aláírt pólókat és Döme Gábor egy dedikált pontymatracot.

A korábbi szokásaiknak megfelelően a licitálásból befolyt összegből vásárolt sportszereket egy egytálételes ünnepség keretében,december 15-én adták át rászoruló családok gyermekeinek a Rinocéroszok. Akciójukhoz ebben az évben csatlakozott a Hajdúszoboszlói Református Egyházközösség, a Magyar Református Szeretetszolgálat, illetve a helyi Családsegítő Szolgálat, akiknek a koordinálásával valóban sikerült színesebbé, gazdagabbá tenni a karácsonyi ünnepet olyan családoknak, akiknek nehézséget jelent ilyenkor az ajándékozás. A szervezetek csatlakozásának köszönhetően már nemcsak sportszerek és játékok kerültek a fa alá, hanem tartósélelmiszer-csomaggal is meglepték a meghívottakat.

A most már hagyományossá vált Rhinos-karácsony helyszínéül Káposztás Gergelynek köszönhetően a hajdúszoboszlói Rock Café szolgált. Hogy a gyerekek az ünnephez méltóan szórakozhassanak is, amíg megkapják ajándékaikat,arról gondoskodott Lázár Szilvia a Mesekuckóval, illetve Lukács Judit Bonibí Birodalma.

Az ünnep és a jótékonyság méltóságát emelte, hogy Kiss László, a rinocéroszok elnökének nyitószavait követően mind a rendezvényt, mind a helyszínt megáldotta és köszönetet nyilvánított Czető Norbert, a Hajdúszoboszlói Református Egyházközösség lelkésze, aki kiemelte, hogy sok ilyen kezdeményezésre van szükség, hiszen a segítés mindig jóleső érzéssel tölti el a segítőket és a rászorulókat egyaránt.

Kiss László, az egyesület elnöke elmondta, hogy a 2017-es esztendő bevételét túlszárnyalva az idén befolyt összeg megközelítette a 150 ezer forintot. A jövő évet illetően hangsúlyozta, hogy a támogatásul szolgáló összeget évről évre emelni szeretnék, hiszen a gyerekek csillogószemei az ajándékok átvételekor erőt és bizodalmat biztosítanak számukra a folytatáshoz. Így bátran kijelenthetjük, lesz IV. Rhinos-karácsony is.