A Jobbik mindent megtesz azért, hogy áprilisban leváltsa a Fidesz-kormányt, és ezért a hajdúszoboszlói egyéni választókerületben is a győzelmet tűzte ki célul – jelentette ki Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő csütörtökön, a fürdővárosban tartott sajtótájékoztatón, amelynek keretében bemutatta a Jobbik helyi képviselőjelöltjét. Rigán István a 2010-es és a 2014-es voksolás után az idén is megméretteti magát az országgyűlési választáson Hajdú-Bihar megye 5. számú választókerületében.

Rigán István 1959-ben született Kisvárdán. 2006 tavasza óta él az 5. számú választókerülethez tartozó Püspökladányban. Nős, két gyermek édesapja. 1989-ben szerzett üzemmérnöki diplomát, jelenleg a MÁV Debreceni Igazgatóságán forgalmi szakértőként dolgozik.

Rigán István (b) és Kulcsár Gergely

A sajtótájékoztatón Rigán István a Jobbik elsőrendű célkitűzésének az elszámoltatást és a korrupció visszaszorítását nevezte meg. Véleménye szerint a korrupció olyannyira átszövi az ország közéletét, hogy ez alól a hajdúsági régió sem lehet kivétel, a választókerület mindennapjaiban is jelen van.

Az egészségügy témakörét érintve Rigán István rámutatott, hogy az elvándorlás igen súlyosan érinti a magyar egészségügyet is, hiszen jelenleg már több ezer orvos hiányzik a rendszerből, és aki kapcsolatba kerül az egészségüggyel, az maga is megtapasztalhatja, hogy évtizedes problémák sokasága van jelen az ágazatban.

Az oktatás rendbetételét és a munkahelyteremtést is fontos programpontnak nevezte, és a fenti témákat összekapcsolta a béruniós kezdeményezéssel. “Tizennégy évvel az uniós csatlakozás után már nemcsak európai árakat, hanem európai béreket is szeretnének a magyar emberek” – jelentette ki, majd hozzátette, hogy a nyolc európai ország által elindított kezdeményezés ennek a célnak az első lépése. Véleménye szerint az elvándorlás megakadályozása és visszafordítása kapcsán elengedhetetlen feltétel, hogy a kelet-európai bérek minél hamarabb zárkózzanak fel a nyugati bérszínvonalhoz.

Az 5. választókerület egyik legégetőbb problémájának a 4-es számú főút korszerűsítésének elhúzódását nevezte. “Ezt az utat már régóta halálútnak nevezik” – hangsúlyozta, majd emlékeztetett, hogy az úgynevezett G-nap következményeként állította le a fejlesztéseket az Orbán-kormány, ez pedig a térség lakói számára elfogadhatatlan.

A sajtótájékoztató végén kijelentette, hogy megválasztása esetén minden erejével egy élhető Magyarország megteremtéséért fog dolgozni.

szebbjovo.hu